Plantele la locul de munca

In stil office

Plantele la locul de munca

Poti folosi plantele pentru a crea o atmosfera mai primitoare la locul de munca, mai calda si mai prietenoasa. Plantele imbunatatesc calitatea locului de munca, ajuta la formarea unui climat placut si au un rol important in cresterea eficientei muncii.

In UE s-a pornit o adevarata campanie de informare asupra efectului sanatos al plantelor la locul de munca. Aceasta campanie are ca scop atragerea atentiei patronilor britanici, austrieci, belgieni, danezi, francezi, olandezi, germani, italieni si suedezi asupra necesitatii crearii unui loc de munca cat se poate de familiar si cald. Cei care se simt ca acasa la birou, lucreaza cu mai multa placere, se imbolnavesc mult mai rar si nu se epuizeaza atat de usor, stapanesc mai usor situatiile de stres si lucreaza mai eficient. Atat patronul cat si angajatul reactioneaza mai bine intr-un loc de munca in care se tine seama de siguranta angajatului, de sanatatea sa si de nevoile sale de confort.

Este mai putin cunoscut faptul ca, plantele, la locul de munca au menirea sa amplifice randamentul si confortul fizic si mental. Plantele fac mediul mai calduros, mai placut, imbunatatesc calitatea locului de munca si ajuta la imbunatatirea calitatilor climei din birou, ceea ce are ca efect si o crestere considerabila a randamentului.

Mai multe plante, mai putine imbolnaviri?

Conform unui calcul, absenta de la servici, din cauza imbolnavirilor, scade de la 15% la 5%, in sase luni, atunci cand plantele sunt asezate mai aproape de monitorul angajatilor. Conform altor studii, prezenta plantelor in birouri, are, ca efect, diminuarea cazurilor de depresie si chiar disparitia durerilor de cap sau a alergiilor cauzate de factori de mediu, indeosebi, de aer. Rezultatul este cu atat mai interesant cu cat, in Europa, in birourile moderne, aproximativ o treime nu sunt dotate cu aparate de aer conditionat corespunzatoare – dupa informatiile oferite de campania UE.

Plantele imbunatatesc aerul si atmosfera din birou

Calitatea aerului dintr-un birou este serios afectata de o serie de factori nocivi proveniti de la imprimante, multiplicatoare, monitoare, capitonajul scaunelor, etc. Plantele reduc cantitatea de CO2 din aer si multe ale elemente daunatoare (benzolul si formaldehidele), crescand, astfel ponderea aerului proaspat. Climatul ideal al locului de munca, indeosebi iarna cand este necesara incalzirea, este foarte greu de asigurat atunci cand umiditatea din aer este scazuta. Din cauza aerului uscat, apar o serie de neplaceri: uscaciunea gurii, infundarea nasului si chiar a urechilor, mancarimi ale ochilor si ale pielii. Plantele evapora 97% din apa la nivelul frunzelor crescand nivelul de umiditate din mediul inconjurator cu ~ 10-15%. Conform unei masuratori, birourile in care au existat asemenea plante decorative, absentele pe motive de sanatate au scazut simtitor.

Un birou steril este plictisitor

Cercetatorii au concluzionat ca plantele elimina stresul, maresc senzatia de confort, inlatura iritabilitatea, oboseala sau depresia, deci creeaza un mediu de munca placut, in timp ce un birou "steril" este plictisitor. Un savant olandez a facut legatura intre plante si productivitatea muncitorilor dintr-un birou. Plantele au avut un efect benefic asupra creativitatii celor din birou dar si asupra capacitatii lor de concentrare.

Conform examinarilor facute, asupra elementelor componente ale aerului cu efect daunator, cel mai bine actioneaza ferigile, ficusii, speciile de palmieri Areca si Phoenix. Umiditatea din aer, este sporita cel mai bine de ferigi, ficusi si filodendroni.

Plantele au nevoie de lumina, spatiu, apa si hrana, dar nu exista o regula deosebita asupra modului de amenajare a acestora in birou.

Forum Mayra: "Birou feng-shui".feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou