Perioada fara job din CV

In stil office

Perioada fara job din CV

Angajatorii vor de obicei sa vada un istoric continuu al locurilor de munca. Aceasta este interpretata ca si stabilitate a angajatului.

Arata ca acea persoana a lucrat si a avut timp sa acumuleze abilitatile necesare. Perioadele de pauza intre locurile de munca din CV pot exista dintr-un motiv foarte bun, dar cu toate acestea atrag atentia ca un lucru negativ.

 

Pasul 1: Schimba ordinea

Daca ai o perioada mare de lipsa din campul muncii, este bine sa schimbi ordinea in CV astfel incat aceasta sa nu iasa in evidenta. Realizand un CV functional  in locul unuia cronologic, vei sublinia abilitatile capatate de la fiecare loc de munca fara a sublinia perioadele de timp petrecute la fiecare job. Pentru a realiza acest lucru compune un CV in care abilitatile sa fie grupate si nu unul in care sa insiri joburile individual. Fiecare job poate aparea de cateva ori, in diferite grupuri de abilitati. Aceasta va arata versabilitatea, dar si abilitatile pe care le ai si care sunt legate de jobul la care aplici.

 

Pasul 2: Abilitati cu atu pentru job

Scrie la inceput abilitatile care stii ca vor constitui un atu si modeleaza CV-ul in functie de diferitele joburi la care vrei sa aplici. Cele mai proeminente trebuie sa fie tocmai acelea legate direct de jobul pentru care iti depui CV-ul. Acestea trebuie urmate de abilitati generale care ajuta la completarea celor subliniate anterior. Exemple precum abilitatile de comunicare sau de asistare a clientilor le vor completa pe cele de programare sau conducere. Asigura-te ca detaliezi fiecare grupa de abilitati. Cati oameni au fost sub conducerea ta? Cu cat ai crescut profitul companiei?

 

Pasul 3: Scrisoarea de intentie

O pauza mai mare intre locurile de munca poate fi argumentata in scrisoare de intentie. Un CV functional poate face aceasta lipsa mai putin evidenta, insa daca este destul de semnificativ, atunci trebuie totusi discutat intr-un fel sau altul despre el. Cand incepi sa explici, evita povestile lungi care nu vor face decat sa sublinieze ceea ce nu doresti. Foloseste o propozitie sau doua pentru explicatii simple, iar apoi treci mai departe si vorbeste despre beneficiile pe care le poti aduce companiei.

 

Pasul 4: La curent cu noutatile din domeniu

Daca in acest timp in care nu ai lucrat ai ramas totusi la curent cu ceea ce s-a intamplat in domeniul tau, mentioneaza aceasta in scrisoarea de intentie si in sectiunea legata de abilitati. Daca nu ai tinut legatura cu cei care au lucrat in domeniu pentru a fi mereu la curent cu noutatile, este bine sa citesti reviste de specialitate sau gaseste alte modalitati sa te mentii totusi informat; in acest mod vei putea neutraliza perioada mare de timp petrecuta in afara domeniului. Aceasta arata ca ti-ai pastrat abilitatile necesare pentru job si ca nu ai nevoie de pregatire suplimentara pentru a te reactualiza.

 

Pasul 5: Nu scoate in evidenta CV-ului tau ceva ce a trecut demult

Daca perioada de pauza din CV a fost cu mult timp in urma, este posibil ca angajatorul sa nu fie interesat de ea. Daca a fost in urma cu cativa ani, trebuie abordata altfel sau putin evidentiata cu ajutorul unui alt format al CV-ului. Putini angajatori vor da importanta la o astfel de intrerupere care a avut loc cu 15 ani in urma. Incercarea de a explica intreruperea nu va face decat sa atraga atentia asupra ei, desi nu se doreste aceasta. Scopul CV-ului este sa atragi atentia asupra abilitatilor numeroase pe care le ai si asupra experientei care te recomanda pentru jobul pe care il doresti.

 feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou