Cum sa pui intrebari intervievatorului

In stil office

Cum sa pui intrebari intervievatorului

In timpul unui interviu probabil ca iti doresti sa afli cat mai multe despre compania/ echipa/ mediul in care s-ar putea sa lucrezi, la fel de mult cum intervievatorul vrea sa afle despre tine.

Si pentru ca e o chestiune reciproca este bine pentru tine sa pui intrebarile potrivite pentru a afla lucrurile de care ai nevoie. In acest fel, interviul nu devine prilejul unui interogatoriu care sa te dezavantajeze. In schimb va fi o conversatie in care cele doua parti implicate discuta relaxat.

 

Ce fel de intervievatori iti pun intrebarile?

Desigur, trebuie sa ai in vedere de ce tip de intervievatori ai parte. Intervievatorii neexperimentati iti vor arunca intrebari, fara a astepta vreo intrebare in schimb. Indiferent de acest lucru, e bine sa-ti restrangi lista de intrebari si sa-i intrebi pe acesti intervievatori ceea ce iti doresti cu adevarat sa stii spre sfarsitul interviului. Intervievatorii mai experimentati vor astepta sa pui intrebari, deoarece demonstrezi ca esti proactiv, interesat si dornic de a sti mai mult (toate trasaturile pozitive pentru obtinerea unui loc de munca).

 

Intrebarile bune duc la rezultate mari

Deci ce fel de intrebari ar trebui sa pui? Mai intai de toate trebuie sa te gandesti la companie. Este intotdeauna bine sa afli inainte de interviu cat mai multe detalii despre compania care te intervieveaza. Apoi gandeste-te la experienta de munca pe o ai pana la momentul actual si in ce fel o poti relationa cu aceasta noua companie. Este ceva cu care nu ai mai vrea sa ai de-a face?  Ce anume cauti la noua ta slujba/ noii colegi/ noul sef? Dupa ce ti-ai facut temele s-ar putea sa vrei sa pui urmatoarele intrebari:

  • Cam care este politica firmei? Cam care este politica fata de echipa? Aceste intrebari iti vor da posibilitatea sa afli cam in ce mediu te pozitionezi.
  • Cu ce fel de clienti vom lucra(noi, echipa)? Care este structura clientelei – si in ce fel afecteaza structura echipei? Vrei sa fii pregatita si sa stii la ce sa te astepti de la cei carora le faci servicii zi de zi. Acest lucru se verifica pentru majoritatea industriilor (desi nu pentru toate).
  • Exista un potential de crestere? Cei mai multi intervievatori va vor raspunde fara indoiala la această întrebare cu "da". Lucrul bun este ca vor adauga si  "de ce" cred acest lucru. Bazandu-va pe aceste motive puteti aproxima cam de ce grad de crestere ati putea avea parte d.p.d.v. al companiei, echipei si ca individ.
  • Ce istorie are compania dvs.? Astazi nu exista aproape nicio companie fara un website detaliat. Daca totusi nu reusesti sa gasesti nimic despre compania pentru care dai interviul, intreaba neaparat despre istoricul ei. Vei afla cum a luat fiinta si vei reusi sa-ti dai seama in mai multe modalitati si de viitorul companiei.
  • Ce credeti despre (situatia actuala a societatii)? Acest tip de intrebare arata ca ti-ai facut temele. Bineinteles ca nu ar trebui sa intrebi doar de un titlu referitor la companie despre care tocmai ai citit. Trebuie sa stii intr-o anumita masura despre ceea ce se intampla in respectiva firma, reactia pe care o are mass-media si apoi sa afli ce parere are intervievatorul despre asta. Acest tip de intrebare este recomandat numai in cazul in care esti cu adevarat curios  si ai citit suficient de mult pentru a cunoaste situatia.
  • Ce asteptari ai (de la postul pentru care candidezi)? Este bine sa pui aceasta intrebare (mai ales spre sfarsitul interviului ), deoarece se rezuma la cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii de la intervievator. Practic, in acest fel poti spune daca reusesti sa-i satisfaci asteptarile in ce priveste slujba vizata. Chiar daca nu ai experienta in indeplinirea acestor sarcini, stii ca le poti imbunatati dupa ce stii care sunt acestea.

Mai presus de toate ai grija sa ai o infatisare placuta si fii politicos si hotarat atunci cand pui intrebari.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou