Importanta produselor apicole in viata noastra

La doctor pe tocuri

Importanta produselor apicole in viata noastra

Apiterapia reprezinta folosirea in scop medicinal a produselor apicole (miere, venin, laptisor de matca, propolis, ceara de albine). Aceasta forma de terapie este la fel de veche ca medicina umana, fiind utilizata in Egiptul antic, Grecia si China.

Hipocrate, “parintele medicinei”, a recunoscut proprietatile tamaduitoare ale veninului de albine in tratarea artritei si a altor afectiuni comune. In zilele noastre, dovezile stiintifice arata ca produsele apicole imbunatatesc circulatia, reduc inflamatiile si stimuleaza imunitatea. Prin apiterapie se trateaza scleroza multipla, artrita, guta, zona zoster, tendinita.

Apiterapia este cea ma eficienta arma impotriva diverselor afectiuni cu care te confrunti de-a lungul vietii. Produsele apicole sunt alimente, dar si medicamente deoarece ele hranesc, vindeca si energizeaza organismul unei persoane. Nu te feri de efectele benefice pe care produsele apicole le pot avea asupra sanatatii tale sau a celor dragi.

Albinele sunt marile specialiste in faurirea comorilor care ne indulcesc viata: mierea, polenul, pastura… Insa si noi putem adauga niste ingrediente speciale pentru a mari efectul produselor apicole asupra organismului nostru: alimentatia bogata in fructe si legume, miscarea, stilul de viata echilibrat, gandirea pozitiva, lectura…

Iata cateva informatii utile despre produsele apicole.

1. Laptisorul de matca

  • Contine un antibiotic doar cu 1/4 la fel de activ ca si penicilina. Opreste dezvoltarea bacteriilor care produc infectiile pielii si ale intestinului.
  • Inainte de inceperea tratamentului se face testarea pentru depistarea alergiei. Tratamentul cu laptisor de matca incepe cu cantitati mici, care se cresc treptat.
  • Din cauza gustului neplacut, se poate dizolva in lichide (ceai, lapte, suc, apa).
  • Laptisorul de matca proaspat este mai benefic decat cel liofilizat.
  • Se folosesc vehicule (miere, capsule, unguente) pentru obtinerea de rezultate mai bune.
  • Este benefica folosirea mai multor forme farmaceutice de laptisor de matca in acelasi timp.
  • Cand se procura produse pe baza de laptisor de matca din comert trebuie sa fim atenti la continut, procent, data expirarii, modul de depozitare si conservare.

2. Polenul

Este o fabrica de substante nutritive. Este o substanta aurie, produsa de flori si culeasa de albine. Hraneste sistemul endocrin, sistemul nervos, organele si tesuturile. Este antidorul alergiilor la mediul inconjurator. Unul dintre cele mai bune remedii naturale.

Atunci cand este folosit de persoanele sanatoase, polenul poate creste randamentul fizic si intelectual, fortifica organismul si sistemul imunitar (este foarte bine sa fie utilizat pe perioada epidemiilor de boli infecto-contagioase), suplineste eventualele lipsuri de vitamine sau de acizi aminati ori saruri minerale (in timpul sarcinii, alaptarii, convalescentei).

Polenul poate fi de asemenea folosit de persoanele ce sufera de afectiuni precum: astenie, anorexie, rahitism, intarzieri de crestere la copii, senescenta, constipatie, colite, diaree cronica, anemie, alcoolism, fragilitate vasculara, colibaciloza, adenom de prostata, hepatita cronica, ciroza hepatica, nevroze, artroza, boli de piele, caderea parului, migrene, tumori maligne si asa mai departe.

3. Propolisul

Un material rasinos cules de albine de pe mugurii si coaja plopilor si a coniferelor si folosit pentru sterilizarea stupului- albinele captusesc interiorul stupului cu propolis.

Propolisul contine cel putin 150 de substante cu rol benefic asupra sanatatii. Este medicamentul perfect in tratarea inflamatiilor, afectiunilor virale, ulcerului, ranilor superficiale sau afectiunilor pielii.

Stimuleaza secretia bilei si a glandelor endocrine si te scapa de iritatiile stomacului si anumite probleme respiratorii.

Problemele articulatiilor sau starile de nervozitate isi gasesc si ele remediul in propolisul albinelor. Imbunatateste de asemenea apetitul si este suplimentul perfect pentru cei mici sau persoanele care nu au pofta de mancare.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou