10 lucruri care ma fac sa zambesc

Drumul spre centru

10 lucruri care ma fac sa zambesc

Am trecut printr-un an greu, in care am muncit, ne-am rezolvat problemele, am avut responsabilitati nenumarate si uneori am uitat sa zambim. Acum, de Sarbatori, este timpul sa ai grija si de tine, sa iti acorzi atentia bine meritata si sa te bucuri de viata.

Zambeste si simte-te bine in pielea ta, urmand sfaturile de mai jos:

1.Fa baloane de sapun

Poate fi foarte amuzant sa faci baloane de sapun in curte – prietenii, vecinii, chiar si strainii ti se vor alatura. Odata, o mama cu 2 copii alaturi trecea pe langa casa mea. Ei nu ma puteau vedea, dar am auzit-o pe ea spunandu-le celor mici: “Uite! Asta e casa doamnei care face balonase. Este foarte simpatica!”

2. Creeaza-ti propriile traditii

Sarbatorile sunt cam rare? Toti prietenii iti spun: “Hai sa ne intalnim mai des”? Sarbatoreste in aer liber cu prietenii si familia cat de des poti. Nimic nu se compara cu un gratar intr-o poiana, cu mirosul proaspat de brazi si copiii fericiti in jurul tau.

3. Fa prajituri si ofera-le unui om sarac

Cand faci fapte bune, te poti descoperi pe tine insati si vei avea parte de cele mai pretioase momente din viata ta. Un cadou de neuitat este cel neasteptat. Cand i-am dat unui sarman o cutie cu prajituri, zambetul lui m-a topit. Am vorbit si am ras cu el si a fost un moment pe care niciunul din noi nu il va uita prea curand. Zambeste!

4. Zambeste si razi de tine insati

Data viitoare cand ti se intampla ceva jenant, n-o ascunde. Cel mai bine poti trece peste o intamplare stanjenitoare daca razi alaturi de ceilalti. Da, autoironia te face simpatica si populara.

5. Fii cea mai mare si mai zgomotoasa fana a ta

Mi-am scris o scrisoare, trecand in revista calitatile si atuurile mele, in caz ca cineva m-ar vrea ca “cea mai buna prietena”. La inceput m-am simtit rusinata de propriile-mi laude. Dar daca nici eu nu ma apreciez, cum ma pot astepta ca altii sa o faca? Descopera-ti calitatile si zambeste.

6. Nu-ti lasa temerile sa puna stapanire pe tine

Alunga ezitarile din start. Cand frica sau anxietatea imi dau tarcoale, recit o propozitie simpla ca antidot: “Cineva trebuia sa-mi spuna despre asta cand eram mica”. Aceasta fraza nu are nimic de-a face cu temerile mele, dar imi alunga grijile, fiindca am repetat-o inainte de criza si i-am atribuit puterea de a-mi opri frica.

7. Renunta la vechi, pentru a face loc noului

Locuiesc intr-o casa foarte veche. Suna romantic si chiar este, pana cand trebuie sa gasesti spatiu pentru a depozita ceva. Cu doar 4 debarale minuscule si fara pivnita, toate au locul lor – la propriu! O maxima a mea este: “Daca imi cumpar ceva nou, ceva vechi trebuie sa dispara”. Este o formula care imi da echilibru si in viata, pentru ca ma obliga sa ma intreb ce este cu adevarat important pentru mine.

8. Impaca-te cu tabieturile tale

Am descoperit ca sunt putin ciudata. Sunt multe lucruri traznite legate de personalitata mea, iar cateodata am impresia ca mi-e rusine cu ele. Apoi imi amintesc cuvintele scrise de Leonard Cohen: “Exista o gaura in toate. Asa intra lumina”. Chiar daca unii considera “gauri” partile ciudate ale personalitatii mele, lumina ma face mai creativa si, cred eu, o persoana destul de interesanta.

9. Spune-i cuiva un gand secret

Daca ii vei marturisi unui bun prieten ce gandesti in secret despre el (daca e de bine, evident), ii vei aduce un zambet pe fata. Mi se intampla destul de des sa trimit un e-mail de genul “Eram la cumparaturi ieri si am vazut o camasa albastra superba. Mi-a amintit de cea pe care ai purtat-o ultima oara cand am luat pranzul impreuna. Clar este culoarea care te prinde cel mai bine, poart-o mai des!” Recunosc ca ma simt putin ciudat cand apas butonul “trimite” al mesajului din “ciorne”. Dar faptul ca scriu acest mesaj ma face sa zambesc si stiu ca va avea acelasi efect asupra prietenilor mei.

10. Cateodata este bine sa incalci regulile

O regula a casei in care am crescut era: “Daca incepi ceva trebuie sa si termini”. In consecinta, mi-am cumparat numai carti subtiri. Dar acum sunt matura, iar daca nu imi place o carte, o las deoparte. Daca sunt disperata sa aflu deznodamantul, imi permit sa sar peste niste parti si sa citesc rapid finalul. Pagini indoite la capat, notite pe margini daca este cartea mea, de ce nu? Fara reguli. Citesc doar ceea ce vreau pe moment si ma simt bine pierzandu-ma printre pagini.

Bucura-te de micile placeri ale vietii si zambeste – este cel mai important lucru.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou