Prietenii la locul de munca

In stil office

Prietenii la locul de munca

Multi dintre noi vad locul de munca ca si un alt loc in care intalnesti oameni cu care formezi prietenii de lunga durata, si in multe cazuri functioneaza, dar in altele nu, punand in pericol locuri de munca si chiar cariere.

Aceasta este una dintre acele zone gri, care intra in aceeasi categorie cu iesitul cu un coleg, doar intr-o varianta mai usoara. Deci, de data aceasta trebuie abordata problema similar ca si iesitul cu un coleg, adica trebuie evitata, si daca poti, fii foarte atenta cu cine te imprietenesti.

Situatia devine si mai dramatica in zilele noastre, din cauza stadiului economiei care induce mai multa competivitate intre colegi, din cauza ca, companiile nu mai au acelasi profit ca si acum 5 ani, promovarile sunt limitate, iar concedierile au crescut dramatic, fondurile pentru educatie si cercetare si dezvoltare au fost scazute in majoritatea companiilor.

Nu incerc sa spun ca este imposibil sa te imprietenesti cu cineva cu care lucrezi, spun ca, in zilele noastre exista pericolul de a fi tradata la birou, fata de perioadele anterioare. Odata cu cresterea competitiei la locul de munca si luarea in considerare a faptului ca nu toata lumea are aceleasi valori etice, prietenia la locul de munca poate deveni o incercare.

Este important sa intelegi ca locul de munca este locul unde mergi sa muncim, si nu poti discuta aceleasi lucruri cu toata lumea care lucreaza in aceeasi echipa cu tine, ca si cu prietenii tai cu care ai fost colegi de facultate sau vecini. Exista anumite lucruri, opinii pe care nu le poti impartasi cu persoanele cu care lucrezi, de exemplu, faptul ca un alt coleg este indignat de incompententa altuia si ca trebui sa-i faca si munca acestuia, sau ca esti coplesita din cauza volumului de munca, sau ca te gandesti sa-ti schimbi locul de munca, sau ca demisionezi sau ca iti doresti un alt coechipier. Aceste lucruri sunt genul de declaratii care daca ajung la seful tau, nu te vor pune intr-o postura prea buna, poti fi perceputa ca si cineva care se plange mereu, cineva care invinuieste intotdeauna pe altcineva pentru esecurile sale, sau poti fi perceputa drept o perosana care nu este suficient de dedicata locului ei de munca, si pentru ce sunt prietenii daca nu putem discuta orice cu ei?

Dar acest lucru nu inseamna ca nu poti avea prieteni la locul de munca, doar ca nu va fi la fel de placut ca si cand persoana respectiva nu lucreaza cu tine, pentru ca trebuie sa fii atenta la ce spui, dar in acelasi timp, nu toata lumea te tradeaza, dar trebuie sa stii pe cine alegi sa-ti fie prieten, de exemplu eu incerc intotdeauna sa evit acel tip de coleg care barfeste tot timpul si pe care il vezi ca isi petrece toata ziua pe internet. Pentru ca acesta est tipul de persoana care se va simti amenintat de cineva care este talentat si munceste mult, si va fi prima care va spune ceva daunator la adresa ta. Trebuie sa iti amintesti mereu ca pentru a avea o prietenie la locul de munca trebuie sa gasesti o persoana cu valori etice, dedicata profesiei ei.

 feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou