Arta culinara din Maroc
Fara sort
Inconjurat de ape si munti, Marocul este o tara cu o bogata traditie culinara. Nordul Africii ascunde cele mai atragatoare bucate.
Cum s-a format bucataria marocana?
Bucataria Marocului a fost influentata, de-a lungul secolelor, de numerosi invadatori si comercianti care au traversat muntii acestei tari. Europenii, arabii si africanii si-au pus amprenta asupra culturii indigene si au ajutat la crearea unei bucatarii festive si condimentate.
Gustul placut al prospetimii
Raurile de munte si ploile bogate iriga vaile scaldate de soare si campurile cu legume si cereale insetate. In Maroc exista piete in aer liber incarcate de bogatia produselor proaspete si aromate!
Produsul traditional
Daca mergi in Maroc, trebuie neaparat sa gusti couscous-ul preparat aici. Marocanii folosesc paste mici din gris, semolina, combinate cu sofran, condimente, nuci si stafide, langa tocanitele savuroase.
Alte specialitati marocane sunt bucatile de carne puternic condimentate si mielul prajit.
Orice bucate ai alege, Marocul este o incantare pentru simturi…
Cunosti vreo reteta culinara interesanta din Maroc sau din strainatate? Intra in forumul Mayra si scrie-ne si noua reteta ca sa o incercam!