Ceaiul ca trend
Fara sort
Iubesc ceaiul, dar in comparatia cu cafeaua el nu prea a avut de-a lungul timpului reinventari care sa ne dea pe spate. Pe seama cafelei s-a facut mult tam tam (topping-uri, culori, desene in cesti), dar ceaiul a cam stat in umbra. Pana acum… deoarece se pare ca si ceaiul a inceput sa urmeze trenduri.
Care sunt ultimele must-have-uri in materie de ceai (da, chiar exista asta ceva)?
Rooibos
Mai intai a fost trend-ul ceaiulul Rooibos (se pronunta roy-boss),
adica ceaiul rosu care provine din Africa de Sud, unde este consumat cu
lapte si zahar. Rooibosul are o aroma aparte, nu contine teina si se
deosebeste de alte ceaiuri prin proprietatile sale benefice
organismului uman.
Macha
A urmat trend-ul Macha, adica ceaiul verde pudra folosit in ceremonia ceaiului
in cultura Japoneza. Gata cu ceaiul verde comercializat la plic, e
timpul pentru ceva mai… fistichiu… adica praful de ceai verde.
Mai nou, a aparut un alt trend: ceaiul de castravete si morcov… Voua va sune bine? Mie nu!
Ceaiul… infloritor
Ceea ce imi suna si arata sen-za-tio-nal este noua moda a ceaiului
infloritor. Este exact ceea ce crezi: in timp ce astepti sa se raceasca
ceaiul (adica apa fierbinte plus o bobita mica si magica de ceai), o
floare superba iti infloreste in cana sau recipientul de ceai (dureaza
intre 3 si sase minute)! Este ceva extraordinar, sa vezi cum ceva atat
de frumos si delicat, cum e o floare, prinde viata chiar in fata ta!
Nu doar extraordinar ca aspect, ceaiul infloritor este si foarte sanatos: sanatos, 0 calorii, 0 grasimi, 0 carbohidrati + o experienta unica.
Acest tip de ceai a capatat o amploare foarte mare in America,
doritorii putand sa cumpere muguri infloritori, cesti si ceainice
transparente online. Teaposy este unul dintre ele.