Tyverb – O noua speranta pentru pacientele cu cancer de san

La doctor pe tocuri

Tyverb – O noua speranta pentru pacientele cu cancer de san

GlaxoSmithKline a anuntat astazi un moment important, prin lansarea Tyverb® (lapatinib) in Romania. Lapatinib, in combinatie cu capecitabina, este indicat pentru tratamentul pacientelor cu cancer de san avansat sau metastatic ale caror tumori supraexprima ErbB2 (HER2).

Pacientele trebuie sa aiba progresie a bolii dupa terapie anterioara care sa fi inclus antracicline si taxani si terapie cu trastuzumab in context metastatic.

Lapatinib joaca un rol important mai ales in tratamentul formelor agresive de cancer de san avansat local sau metastatic, oferind un tratament eficient asociat cu beneficiul  administrarii orale. Lapatinib incetineste semnificativ progresia cancerului de san avansat sau metastatic la pacientele a caror boala a progresat in urma tratamentului cu alte terapii anti-cancer, incluzand  antracicline si taxani si terapie cu trastuzumab in context metastatic.

“Acesta este un moment cu o importanta semnificativa  pentru pacientele si medicii din Romania. Tyverb ofera pacientelor un tratament eficient, bine tolerat si beneficiul unei compliante crescute prin administrarea orala. in plus, aprobarea Tyverb demonstreaza angajamentul GSK de a descoperi si dezvolta noi tratamente impotriva cancerului. De aceea, sunt convins ca acest moment va fi un punct de referinta in tratamentul cancerului de san. Vom continua studierea si dezvoltarea Tyverb,  in multe alte indicatii, incluzand atat tratamentul adjuvant al cancerului de san cat si al altor tipuri de cancere. Sunt increzator ca acest succes va continua”, a spus Patrick Desbiens, Director General si Vicepresedinte GlaxoSmithKline Romania.

Aprobarea de comercializare conditionata pentru lapatinib, acordata de catre Comisia Europeana, s-a bazat pe un studiu pivot de faza III (EGF100151), care a inrolat femei cu cancer de san avansat sau metastatic ErbB2-pozitiv care aveau progresie a bolii in urma tratamentului anterior cu antracicline, taxani si trastuzumab si care au primit fie terapie combinata cu lapatinib si capecitabina fie capecitabina in monoterapie. O evaluare independenta a demonstrat ca lapatinib administrat in combinatie cu capecitabina a prelungit semnificativ timpul pana la progresie cu 6,2 luni (27,1 saptamani) in comparatie cu capecitabina in monoterapie 4,3 luni (18,6 saptamani) (hazard ratio 0,57 p=0,0001).  

Timpul median pana la progresie estimat de investigator a fost de 5,5 luni (23,9 saptamani) in bratul tratat cu lapatinib si capecitabina versus 4,2 luni (18,3 saptamani) in bratul tratat cu capecitabina in monoterapie (hazard ratio 0,72; p=0,008).1 Lapatinib este relativ bine tolerat in studiile derulate pana in momentul de fata.2

Lapatinib este prima terapie orala tintita cu actiune dubla care se realizeaza prin patrunderea substantei active cu greutate moleculara mica in celula tumorala, unde inhiba atat ErbB1 (EGFR) cat si ErbB2 (HER2), doua proteine receptor, a caror semnalizare este responsabila de proliferarea tumorala. ,  Acest nou mecanism de actiune este o modalitate inovatoare de tratament al cancerului de san.

"Acestea sunt vesti bune pentru pacientele din Romania cu cancer de san avansat sau metastatic ErbB2-pozitiv care a progresat in pofida terapiei anterioare cu antracicline si taxani si cu trastuzumab in context metastatic,” a afirmat Dr. Alexandru Eniu, de la Institutul  Oncologic Ion Chiricuta Cluj Napoca.  “Lapatinib reprezinta o noua terapie pentru pacientele cu o forma deosebit de agresiva de cancer de san avansat sau metastatic (tumorile ErB2 pozitive), ale caror optiuni terapeutice sunt limitate dupa ce cancerul de care sufera a progresat in pofida tratamentului cu regimurile terapeutice standard. Ma bucur ca aceasta molecula noua, cu un mecanism inovator de actiune, va fi disponibila si pentru pacientele mele”, a adaugat Dr. Eniu.  

Viitorul Lapatinib – Studii clinice in desfasurare

Un program extensiv de dezvoltare clinica va evalua lapatinib atat in monoterapie cat si in combinatie cu alte forme de terapie (chimioterapie, terapie hormonala, alti agenti tintiti si inhibitori VEGF) in tratamentul formelor de cancer de san ErbB2-pozitiv, de la stadiul metastatic la cel incipient. Studiile sunt inca in desfasurare si planificate sa acopere o serie de alte patologii tumorale  solide cu supraexpresie a ErbB1 si/sau ErbB2.

Lapatinib a primit o aprobare de comercializare conditionata din partea Comisiei Europene. O aprobare de comercializare conditionata este acordata unui produs medicamentos care rezolva o necesitate medicala nesolutionata, atunci cand beneficiile pentru sanatatea publica disponibile imediat depasesc riscurile inerente faptului ca sunt inca necesare date suplimentare. in cazul lapatinib, GSK trebuie sa furnizeze mai multe date din studiul pivot si o demonstratie suplimentara a incidentei scazute a recaderilor la nivelul sistemului nervos central, in acest scop urmand sa fie desfasurat un studiu. O aprobare de comercializare conditionata poate fi reinnoita anual.

Tykerb® este denumirea marcii folosita pentru lapatinib in SUA si in alte cateva tari.
Tyverb® este denumirea marcii folosita pentru lapatinib in Elvetia si Uniunea Europeana.
Tyverb® si Tykerb® sunt marci comerciale ale grupului de companii GlaxoSmithKline.
Lapatinib este aprobat pentru comercializare in Uniunea Europeana, SUA, Elvetia si alte cateva tari.
Au fost depuse solicitari de aprobare pentru lapatinib in Canada si in unele tari din Asia, America Latina si Orientul Mijlociu.

Pentru a consulta cele mai recente materiale GSK Oncology accesati www.gskcancermedia.com

GSK in oncologie – GSK Oncology este angajat sa produca inovatii in domeniul terapiilor anti-cancer care sa creeze diferenta in viata pacientilor cu cancer. Prin abordarea revolutionara a GSK „prezenta specialistului langa patul bolnavului”, transformam modalitatea in care se descopera si se dezvolta tratamente noi, avand drept rezultat una dintre cele mai robuste linii de productie din domeniul oncologiei. Cercetarea noastra in oncologie, care se desfasoara pe plan mondial, include parteneriate cu peste 160 de centre de tratament al cancerului. GSK ataca pe toate caile cancerul, cu o noua generatie de tratamente anti-cancer care vizeaza preventia, chimioterapia, tratamentul suportiv si cel tintit.

GlaxoSmithKline -  una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, al carei portofoliu are la baza o substantiala activitate de cercetare si dezvoltare. GlaxoSmithKline se dedica imbunatatirii calitatii vietii oamenilor, ajutand-i sa realizeze mai multe, sa se simta mai bine si sa traiasca mai mult. Petru mai multe informatii accesati www.gsk.com sau www.gsk.ro.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou