Comorile naturii – Zerul
La doctor pe tocuri
Dupa ce casul proaspat e pus la scurs ramane o zeama acra, galbuie si usor tulbure. Acesta este zerul. In terapie si in cele mai frecvente retete de casa, zerul se foloseste nefiert.Cunoscut leac mai ales al popoarelor cu traditie pastorala, zerul a fost ignorat multa vreme in medicina naturista.
Reabilitarea lui s-a produs in anii '90, cand un cercetator canadian, T.J. Ellison, a descoperit niste proteine cu efecte exceptionale asupra organismului: proteinele din zer. Acestea scad colesterolul, stimuleaza productia de celule imunitare, regleaza greutatea, lupta impotriva tumorilor.
Numeroase afectiuni sunt tratate cu acest lichid miraculos, dintre ele putand mentiona:
Colesterolul peste medie
Doar 2-3 pahare de zer pe zi vor face adevarate minuni: scad colesterolul din sange, procentul de colesterol din ficat si protejeaza sistemul cardio-vascular.
Infectii bacteriene
500 ml de zer pe zi vor creste capacitatea de aparare a organismului si vor distruge bacteriile.
Imunitate slabita, infectii respiratorii
Consumand zilnic urda (minim 100g), organismul va deveni mult mai rezistent la infectiile virale si bacteriene.
Boli tumorale
Cercetarile medicului canadian au relevat importanta concentratului de proteine din zer in regresul tumorilor canceroase.
Anemie
Anemia va disparea in urma unui tratament de o luna cu 500 ml de zer/zi.