Turism rural în România

Travel Chic

Turism rural în România

O tendinţă tot mai vizibilă în turismul din România este orientarea spre pensiunile din zonele montane. Canicula reprezintă un impuls benefic pentru turismul românesc, în cadrul căruia turismul rural câştigă tot mai mult teren. Din datele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural din România…

aproximativ 90 la sută din locurile de cazare din pensiunile agroturistice sunt ocupate sau rezervate, la nivel naţional, pe perioada de vară.

Anul acesta, mulţi agenţi de turism au făcut rezervări din timp în pensiunile agroturistice. Potrivit lui Daragus Attila – preşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural din România, o dovadă a interesului pentru turismul rural sunt rezervările făcute  pentru luna august încă din aprilie-mai.

Într-o pensiune de trei margarete, o noapte de cazare cu mic dejun inclus costă între 70 şi 120 de lei, iar într-una de două margarete între 45 şi 70 de lei. Agenţii de turism afirmă că preţurile pentru sezonul de vară nu s-au modificat semnificativ, însă există cerere pentru turismul rural în România chiar dacă puţine pensiuni au făcut reduceri.

Stimularea turismului în România este responsabilitatea ANTREC, care a deschis filiale judetene în aproape fiecare judeţ al ţării şi în aproximativ 800 de sate.

 feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou