Descopera Sicilia, descopera lumea!

Travel Chic

Descopera Sicilia, descopera lumea!

Bella Italia. Intr-adevar Italia ramane in sufletul nostru odata ce calcam pe taramul ei fascinant. Intreg peisajul respira arta, frumusete, stil, simplitate… adica perfectiune. Cu peisaje divine si sculpturi renascentiste, Italia a devenit una dintre destinatiile turistice cele mai cool.

Sicilia este o regiune autonoma a Italiei, precum si cea mai mare insula a Marii Mediterane. De fapt, ea este mult mai mult, este o lume aparte, o societate multiculturala. In toata complexitatea sa, Sicilia este un tinut ca nici altul, fiind condus de-a lungul timpului de catre asiatici, africani si europeni.

Capitala regiunii este orasul Palermo, un oras-port fondat de catre fenicieni in secolul 8 d.Hr. si care a purtat initial numele de „Ziz” (floare). Celelalte provincii (care nu sunt deloc mai prejos) sunt: Catania, Messina, Siracusa, Trapani, Enna, Caltanissetta, Agrigento si Ragusa.

Palermo – mozaicul civilizatiilor

palermoPalermo este situat la malul Marii Tireniene. Orasul este renumit pentru diversitatea stilurilor arhitecturale intalnite si pentru multitudinea de cladiri normande. Deosebit de frumoase sunt Palatul Abbatellis (sec. al XV-lea), Palatul Gotic Chiaramonte (1307, care gazduieste in prezent Galeria Nationala din Sicilia) si Catacombele Capucine, Catedrala Palermo, San Cataldo, Biserica lui Iisus (Chiesa del Gesu) si nu in ultimul rand Palatul Normanzilor (Palazzo dei Normanni).

Atractii turistice

Palatul Abbatellis a fost construit in secolul XV de catre prefectul orasului, Francesco Abatellis. Palatul se evidentiaza prin eleganta constructiei intr-un stil gotic-catalan cu influente renascentiste.

Palazzo dei Normanni

normanniPalazzo dei Normanni, una dintre cele mai frumoase palate italiene, este un exemplu perfect de arhitectura nomanda. Palatul a fost construit in locul unei fortarete arabe si gazduieste superba „Chapella Palatina”. Faimosul scriitor francez Guy de Maupassant definea capela ca fiind "cea mai frumoasa din lume, cea mai surprinzatoare bijuterie religioasa visata vreodata de un om". Capela reprezinta un mozaic armonios de culturi opozante (bizantina, nomada, araba si siciliana), rezultand o splendoare arhitecturala si artistica.

Palatul Gotic Chiaramonte

gothicPalatul Gotic Chiaramonte a fost construit in anul 1320 de catre influenta familie Chiaramonte. Acest edificiu a fost promotorul unui stil nou si original. In anul 1397, ultimul senior al familiei, Andrea Chiaramonte a fost decapitat de catre regele Martin de Aragon, chiar in fata castelului din Piata Marina.

In 1601, Palatul Chiaramonte a devenit sediul Inchizitiei, cunoscuta si ca "Inchizitia spaniola". Aici, prizonierii erau interogati, torturati si uneori arsi pe rug. Executiile se tineau de cele mai multe ori in locul unde acum se gaseste un parc (Gradina Garibaldi), in Piata Marina.

Chiesa del Gesu

chiesaBiserica lui Iisus (Chiesa del Gesu) a fost construita de catre iezuiti in centrul orasului in 1564. Initial in acel loc se afla o manastire a calugarilor basilieni. Edificiul a fost marit si transformat in cel mai clar exemplu de baroc sicilian, cu toate ca prezinta si câteva trasaturi ale Renasterii tarzi. Biserica a fost serios avariata dupa bombardamentele din anul 1943, care au distrus majoritatea frescelor. 

Unicitatea Siciliei sta in arta, arheologie, istorie, precum si arta culinara.

Pe coasta regiunii se gasesc livezi de portocali si lamai, iar in restul insulei abunda plantatiile de maslini, de migdali si podgorii renumite.

Este locul unde pamantul intalneste marea, este insula soarelui, al plajelor pur si simplu divine, a impunatorilor munti si nu in ultimul rand al minunii naturale – muntele Etna. Un colt de rai care merita explorat la maxim!

Buon Viaggio!feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou