Cel mai hip hostel

Travel Chic

Cel mai hip hostel

… este, cu siguranta, Hostel Celica (in traducere, celula) din Ljubljana, Slovenia. Pana in 1991, cladirea acestui hostel a fost o inchisoare. Transformat prin eforturile unor artisti entuziasti in actuala sa forma, hostelul reprezinta ceva mai mult decat un loc de cazare: este un simbol al libertatii dobandite.

Dupa retragerea armatei iugloslave in 1991, fosta inchisoare a fost transformata intr-un spatiu polivalent care include un hostel, o galerie de arta, un loc de desfasurare a evenimentelor culturale etc. Toate acestea au fost posibile datorita tenacitatii unui grup de artisti hotarati sa schimbe destinul acestui loc, in ciuda dificultatilor intampinate din partea unui sistem birocratic ostil si greu de urnit.

Eforturile lor au fost in cele din urma incununate de succes, Celica fiind in momentul de fata cel mai hip, funcky si cool hostel din lume, un reper important in viata culturala europeana si mondiala.

O noapte in celula

celulaLa primul etaj al cladirii se afla 20 de celule transformate in camere de locuit. Fiecare celula arata diferit, fiind decorata de cate un alt artist. Multi dintre ei au ales sa inlature gratiile de la fereastra, dar acestea se regasesc inca pentru cei amatori de inedit. Cele 20 de "camere" astfel rezultate nu dispun de baie si dus propriu, dar toaletele comune sunt curate si dispun de toate facilitatile moderne.

Pentru cei mai putin atrasi de inedit…

…hostelul pune la dispozitie si camere normale, in apartamente si dispunand de toaleta si dus propriu. Bineinteles, a locui intr-un astfel de spatiu este mai putin pitoresc decat a imparti o celula cu cineva, chiar si doar pentru o noapte. Organizatorii au vrut insa sa puna la dispozitie si o alternativa pentru cei mai putin atrasi de excentricitati.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou