Test de fanatism – Cafea turcească

Fara sort

Test de fanatism – Cafea turcească

Ca să fii recunoscut ca un fanatic al cafelei, trebuie să indeplineşti un minim de cerinţe: Să ai un set de papile gustative performante, să ai un buget nelimitat pentru pasiunea ta, să cumperi o râşniţă de cafea de foarte bună calitate.

Să cumperi cafea numai de la furnizori de primă mână şi să ştii să prepari cu ochii închişi cafea turcească.

Pentru prima parte, mi-e greu să vă dau un sfat, dar vă desconspir toate secretele unei cafele turceşti preparate ca pentru sultani.

Aveţi nevoie de părţi egale de cafea (proaspăt măcinată, cât mai fin), zahăr şi apă rece.

Foarte important este vasul în care preparaţi cafeaua: jezve sau ibrik. Era acum vreun an, pe Calea Moşilor (lângă cinema Europa) un magazin grozav pentru asemenea achiziţii, dar s-a desfiinţat. Acum le puteţi găsi în magazinele turceşti. Intraţi şi sigur vânzătorul vă va recomanda cel mai potrivit jezve pentru cafeau dvs.

Fierbeţi ingredientele în trei clocote şi turnaţi imediat în ceşti. Dacă observaţi deasupra fierturii o spumă bine aerisită, este semn de bogăţie pentru toţi cei care vor gusta din savoarea licorii.

Se zice că sunt turci care beau şi câte 10 ceşti pe zi. Nu v-aş recomanda, nici măcar dacă e vorba de ceşti foarte mici!
 feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou