Simplu, rapid şi… te lingi pe degete
Fara sort
Dacă nu eşti dispusă să petreci câteva ore pe zi în bucătărie, dar îţi place să mănânci ceva bun şi deosebit, atunci încearcă reţetele pe care ţi le propune Mayra. Ai nevoie de doar câteva minute, o bonetă sexy de bucătăreasă şi multă imaginaţie. Să începem!
Salată de crudităţi în şuncă
Ce poate fi mai delicios şi mai elegant decât o pasta de legume tocate într-un rulou de şuncă presată? Iată de ce ai nevoie pentru a prepara patru porţii:
5 morcovi
2 ţeline
2-3 mere
1 lămâie
250 de grame de şuncă presată feliată
un borcan de maioneză
un pachet de scobitori
câteva foi de salată
Mod de preparare: Dă pe răzătoare ţelina, morcovii şi merele. Amestecă-le într-un castron, iar separat întinde feliile de şuncă presată. Adaugă peste legumele rase maioneză şi amestecă totul până se formează o pastă solidă. Ar trebui să foloseşti trei sferturi din borcan. Stoarce lămâia în pasta de legume şi amestecă bine, adăugând sare şi piper după gust.
Întoarce-te la feliile de şuncă. Pune peste fiecare felie o frunză de salată şi umple cu pasta de legume. Apoi înfăşoară-le ca pe clătite şi prinde-le cu o scobitoare. Pentru aspect poţi aşeza şi o felie de lămâie în vârful ruloului. Se serveşte rece, cu pâine prăjită.