Reteta de vacanta: creveti cu couscous
Fara sort
Nu stiu cum sunteti voi, dar eu din fiecare vacanta ma intorc cu cel putin o reteta. Ultima in retetarul meu de vacanta? Creveti suculenti si deliciosi cu couscous din cereale integrale, alaturi de cateva legume verzi si porumb.
Deja am apa in gura, dar sa trecem la ingrediente:
- 450g de fasole verde (taiata in jumatate, fara codite)
- 280g de boabe de porumb (din cutie)
- 450g de creveti decorticati, fara coada
- 110g de couscous din cereale integrale (il gasesti la supermarket la raftul cu cereale)
- cateva frunze de busuioc proaspete
- 3 linguri de otet
- 2 linguri de ulei de masline
- sare si piper
Mod de preparare:
Fierbe 110g de apa cu sare intr-o oala maricica. Las-o sa dea in clocot, adauga fasolea verde si gateste timp de 4-5 minute. Adauga porumbul si crevetii, amesteca bine si lasa totul pe foc inca 3 minute.
Adauga couscous-ul si amesteca bine. Acopera oala si inchide focul. Las-o la racit timp de 5 minute. Adauga busuiocul, otetul si uleiul, asezoneaza cu sare si piper si serveste!
Pofta buna!