Reteta chinezeasca: banane prajite
Fara sort
De fiecare data cand merg la un restaurant chinezesc las putin loc si pentru desert. De cele mai multe ori comand inghetata prajita sau banane prajite. Astazi m-am gandit sa va invat si pe voi sa o faceti pe cea din urma.
Trebuie sa va spun ca acest desert il gasim de obicei in restaurantele cu specific, pentru ca in bucataria traditionala chinezeasca acest desert nu este la ordinea zilei. Dar sa lasam gargara si sa trecem la treaba:
Ingrediente:
- 6 banane
- 200 de grame de faina
- 30 de grame de zahar
- 3 lingurite de praf de copt
- 1 ou
- 300 de ml de lapte
- pudra de scortisoara
- miez de nuca ras
- coaja de la o lamaie (rasa)
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Decojeste bananele si taie-le in doua.
Prepara o pasta din faina, oua, praf de copt, lapte si zahar si las-o sa se odihneasca timp de o ora.
E timpul sa adaugi nuca, coaja de lamaie si scortisoara in pasta mai sus mentionata, iar apoi sa treci fiecare bucata de banana prin ea pana ce este total acoperita.
Pune bucatile de banane la prajit intr-o tigaie cu ulei incins si lasa-le la facut pana ce capata o crusta aurie si crocanta.
Pofta buna!