Mangiare bene la Aquarium!

Fara sort

Mangiare bene la Aquarium!

Un espresso bun trebuie să aibă aromă bogată şi catifelată, fără nuanţe amare sau arse. Şi în Bucureşti este greu să găseşti un loc în care espresso-ul să fie la fel de bun ca cel pe care îl poţi bea la cafeteriile din Italia. Dar vă fac o recomandare: restaurantul Aquarium.

Un local binecunoscut de lumea bună a Bucureştiului şi nu numai. Toate celebrităţile care trec prin oraş se opresc şi la Aquarium pentru a gusta din specialitâţile italieneşti preparate sub supravegherea atentă a Iasminei – o sârboaică dintr-o familie de hangii din tată în fiu, care în 1994 a deschis împreună cu soţul ei restaurantul de pe Alecu Russo nr.4, la câţiva paşi de Bulevardul Dacia.

De pildă, după unul din concertele pe care le-a avut la Bucureşti, Goran Bregovici a mâncat la Aquarium şi a comandat risotto funghi porcini. După ce a gustat, a zis că o asemenea "trufanda" nu a încercat nici măcar la New York, în restaurantul italienesc al fratelui lui!

De fiecare dată când am fost oaspetele lor, am fost încântată de bunătăţile pe care le-am comandat.  Şi multă lume e de acord cu mine. De aceea, Aquarium este un loc preferat de oamenii de afaceri din oraş pentru întâlnirile importante cu clienţii sau partenerii lor. Dacă vreţi să impresionaţi pe cineva cu gusturile dvs. culinare rafinate, Aquarium este o alegere foarte inspirată. Puteţi comanda orice din menu (şi credeţi-mă, am experimentat tot de pe listă!) şi nu veţi da greş.

Dacă intri în bucătăria Iasminei, ai să întâlneşti adevăraţi specialişti în bucătărie italienească autentică: mari maeştri în paste (fie simple şi rafinate ca spaghetele aglio olio peperoncino, fie generoase şi bogate în gust ca papardelle alla Miraglia – cu legume, fructe de mare, sos alb, sos roşu şi vin alb sau tagliatele al tartufo), iar de risotto ce să mai vorbesc… Eu prefer peştele sau specialităţile din fructe de mare. Nu trec niciodată pe la Aquarium fără să comand "orata sotto sale"(peşte dorada în sarcofag de sare) sau "insalata de polipo" (salata de caracatiţă).

Preparatele din carne, suculente, cu gusturi pline şi mândre, încercaţi "saltimbocca alla Romana" şi bucuraţi-vă simţurile cu o combinaţie perfectă între carnea de vită, aroma de salvie, prosciuto crudo şi vin alb.

Încheiaţi festinul cu câteva dulciuri decadente: affogado (îngheţată de vanilie trezită cu un strop de amaretto şi espresso) sau o porţie de tortul casei cu bezea, cu gust intens şi cremos care îţi încântă palatinul.

Lista de vinuri este completă, combinând sortimente italieneşti (Santa Margarita, Greco di Tufo sau Corvo Rosso, Chianti) cu cele neaoşe, româneşti (Dealu Mare sau din regiunea Ceptura). Oricare ar fi alegerea dvs., va acompania perfect fiecare îmbucătură evidenţiindu-i textura fină şi complimentându-i aromele.

Deunăzi, m-am întâlnit cu un prieten italian foarte gourmet, cârcotaş şi atent la fiecare detaliu. Îmi spunea că Aquarium este cel mai bun restaurant italienesc din Bucureşti şi era încântat de echilibrul între calitate, compoziţie şi cantitate, toate combinate perfetto!

 feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou