Fettuccine cu broccoli, pancetta si crutoane
Fara sort
De cand am descoperit o noua pasiune pentru broccoli, vreau sa incerc cat mai multe retete ce au ca ingredient aceasta leguma minunata si delicioasa. Asa am dat peste reteta de Fettuccine cu sos de lamaie, broccoli, pancetta si crutoane! Yummy!
Hai sa vedem de ce o sa ai nevoie pentru a prepara aceasta reteta delicioasa:
- 100 de grame de pancetta (bacon italian) sau sunca normala taiata cubulete
- 500 de grame de broccoli (doar floretele)
- 250 de grame de fettuccine
- 50 de grame de unt (topit)
- 50 de grame de ulei de masline
- 1 lingura de coaja de lamaie rasa
- 2 lingurite de suc proaspat de lamaie
- 2 lingurite de cimbru proaspat
- 100 de grame de parmezan ras
Mod de preparare:
Pune pancetta intr-o tigaie cu putin ulei de masline si las-o pe foc pana devine crocanta. Pune la fiert floretele de broccoli intr-o oala plina cu apa si sare pana devin si ele ferme, dar isi pastreaza culoarea de verde aprins.
Scoate floretele si adauga in aceeasi apa pastele. Cand sunt gata, scurge pastele de apa si amesteca toate ingredientele.
Pune pastele intr-o oala mare si adauga tate ingredientele ramase:pancetta, broccoli, parmezan, unt, suc si coaja de lamaie, ulei, plus cimbrul proaspat. Pentru mai multa gust, poti sa adaugi si piper.
Pofta buna!