Farmecul discret al “Forett noir-ului”

Fara sort

Farmecul discret al “Forett noir-ului”

Multe evenimente placute, petreceri si sarbatori sunt inscrise in calendarul nostru. Daca v-ati saturat efectiv de prajiturile festive din comert si vreti sa faceti fata cu brio unui eveniment, puteti incerca sa preparati un desert chiar in bucataria voastra.

De multe ori nu stim ce tort sa alegem: sa fie cu vanilie, cu ciocolata, cu fructe sau cu ness si martipan? Pur si simplu nu ne putem hotari deloc! Aici intervine spectacolul ingredientelor, aroma fina si discretia ciocolatei, mai exact tortul "Forett Noir".

Are tot ceea ce-i trebuie unui desert festiv: ciocolata, frisca si fructe. Are un aspect apetisant si abia astepti sa ii simti savoarea!

Ingrediente:

Blat: 200 gr faina, 50 gr zahar, 100 gr unt, 1 galbenus, sare.

Crema si ornat: 100 gr gem de visine, 2 linguri zahar pudra, 125 ml visinata, 7 gr gelatina, 750 gr visine din compot, 2 linguri rase de amidon, 60 gr zahar, 750 ml frisca, 3 plicuri zahar vanilat, visine glasate si ciocolata rasa. In plus, un blat de ciocolata.

Mod de preparare:

Blat: Se incinge cuptorul si se realizeaza un aluat din faina, zagar, unt, sare si galbenus. Se pune aluatul la cuptor intr-o forma de tort timp de 25 minute. Dupa ce se raceste, se unge cu gem si se aseaza deasupra primului nivel de blat de ciocolata. Blaturile de ciocolata se stropesc cu un amestec de visinata cu zahar.

Crema: Se inmoaie gelatina. Visinele se lasa la scurs si se pastreaza 500 ml suc. Se amesteca amidonul si zaharul cu 4 linguri de suc de visine. Restul de suc se fierbe si se adauga compozitia de amidon. Dupa ce se raceste, se adauga si visinele. Gelatina se dizolva in bain-marie. Se bate frisca si se adauga gelatina, apoi zaharul vanilat. Se introduc in sprit 6 linguri de frisca.

Compozitia de visine se repartizeaza pe blaturi si se acopera cu un sfert din compozitia de frisca, apoi se aseaza al doilea blat de ciocolata si o treime din frisca si tot asa. Tortul se orneaza apoi cu cuiburi de frisca, visine glasate si ciocolata glasata.

 



feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou