Crostini a la Jamie Oliver
Fara sort
Pe Jamie Oliver presupun ca-l stiti, cum nu? Nu va cred! Dar de crostini ce spuneti? Eu le-am incercat de curand si am ramas profund impresionata, sunt absolut delicioase! Asa ca m-am hotarat sa invat si eu (si in acelasi timp si pe voi) cum se prepara.
M-am dus la cel mai bun ghid, la Jamie Oliver si iata ce ne recomanda el in ultima sa carte "Jamie’s Italy":
Daca pana acum credeai ca micile crostini sunt un fel de bruschete, da-mi voie sa te contrazic. Reteta de crostini originala din Italia nu se face cu orice paine, ci cu ciabatta, si tocmai aici este diferenta, in plus, topping-ul de branza (topita la cuptor) este un must.
Ingrediente:
- o paine ciabatta (taiata feliute/ poti sa folosesti si paine normala)
- ulei de masline extra virgin
- 2 catei mari de usturoi (taiati in jumatate)
Mod de preparare:
Pune pe gratar (sau in toaster) feliile de paine, freaca-le individual cu usturoi si stropeste-le cu ulei de masline. La sfarsit se adauga topping-ul la alegere, dar Jamie ne face cateva sugestii:
- mozarella (totul bagat la cuptor pentru 2-3 minute)
- rucola + mozarella (totul bagat la cuptor pentru 2-3 minute)
- prosciutto + mozarella (totul bagat la cuptor pentru 2-3 minute)
- ardei gras + mozarella (totul bagat la cuptor pentru 2-3 minute)
Se asezoneaza cu sare, piper, oregano, busuioc dupa gust!
Pofta buna!