Creveti cu usturoi, vin si lamaie
Fara sort
Toata lumea crede ca fructele de mare se gatesc foarte greu, ca ai nevoie de retete complicate, de ingrediente cine stie de care si de multa indemanare. Nimic mai fals. Astazi o sa iti demonstrez cat de repede si de usor poti realiza niste creveti cu usturoi, vin si lamaie!
Mod de preparare:
Incalzeste intr-o tigaie (cu capac) uleiul de masline si soteaza crevetii timp de 30 de secunde.
Adauga usturoiul in tigaie si intoarce crevetii pe cealalta parte pentru inca 30 de secunde. Repeta procedeul inca o data si ai grija ca usturoiul sa nu se arda (daca devine prea maroniu, da focul mai incet).
Toarna imediat vinul si acopera din nou tigaia cu un capac. Lasa compozitia pe foc 1 minut si scoate crevetii pe o farfurie.
Incalzeste in continuare vinul in tigaie, adauga untul si amesteca bine pana ce se topeste. Pune crevetii inapoi in tigaie, adauga sucul de lamaie si amesteca din cand in cand. E timpul sa asezonezi dupa gust: sare, piper, ardei iute si patrunjel.
Poti manca acest fel de mancare simplu sau peste o portie generoasa de paste (linguinele merg de minune!).
Pofta mare!