Varsta in mediul business

Jurnalul Utilizatorului

Varsta in mediul business

Milena isi aduce aminte si acum sentimentul pe care il avea cand mergea la cate un client si acesta se holbea la ea pentru ca parea prea tanara si lipsita de credibiliate pentru a face afaceri. „Managerul s-a uitat la mine si mi-a spus Aoleu, cati ani?”.

Ea a reusit sa raspunda acestei intrebari cu abilitate, evitand problema varstei. Astfel a primit contractul si a dezvoltat o relatie fructuoasa si de lunga durata cu acel client. Odata ce acesta a ajuns sa o cunoasca i-a admirat abilitatile profesionale si nu a mai pus un pret prea mare pe varsta.

In lumea afacerilor e destul de greu sa patrunzi, mai ales daca vrei sa ajungi in capatul scarii corporatiste, ca sa mai ai inca un impediment in plus: varsta. Exista doua posibilitati cu care s-ar putea sa te confrunti: fie vei fi considerat prea tanar si lipsit de experienta si asta poate duce si la refuzul clientilor sau promovarilor, fie faci tot posibilul sa acumulezi cat mai multe cunostinte astfel incat sa nu mai tina nimeni cont de varsta pe care o ai. Imagineaza-ti cum ar fi sa ii uimesti pe colegi si pe superiori cu vastele tale cunostinte despre un anumit domeniu.

Iata ce trebuie sa faci :

1. Acumuleaza cat mai multe cunostinte din domeniu

Fii la curent cu tot ce misca in aria ta de activitate, fa cursuri in diverse tehnici de prezentare, de comunicare, de afaceri – pentru a-ti imbunatati abilitatile. Citeste carti si publicatii din domeniul tau si comenteaza despre acestea cu superiorii daca ai ocazia sa ii abordezi intr-o intalnire mai neoficiala, sa le demonstrezi ca esti dedicat si pasionat de munca ta. Recunoaste cand nu stii ceva si incearca sa nu minti in legatura cu lucrurile la care te pricepi. Intotdeauna minciuna va iesi la iveala, mai devreme sau mai tarziu si imaginea ta va fi lezata definitiv. Nu conteaza decat ceea ce stii sa faci si rezultatele pe care le ai.

2. Imbraca-te adecvat

Chiar daca ai 25 de ani si o fire copilaroasa asta nu-i o scuza sa te imbraci ca un adolescent. Incearca sa ai o tinuta care sa fie in conformitate cu codul business din domeniul in care activezi. Abtine-te sa iti umpli biroul cu diverse jucarii si obiecte de decor care atrag atentia pentru ca vor transmite un mesaj gresit despre tine, iar cei care nu te cunosc s-ar putea sa transpuna aceasta imagine in munca pe care o faci. Daca mergi la intalniri cu clientii poarta un costum sobru pentru a expune o imagine serioasa.

3. Invata sa ceri ajutor

Daca esti la inceput poti cere ajutor unui coleg ceva mai in varsta si mai experimentat. Te ajuta sa obtii si credibilitate din partea sefilor, dar in acelasi timp sa inveti cateva tipsuri din bransa pe care doar o persoana experimentata ti le poate transmite. Daca e cazul sa participi la intalniri cu clientii si observi ca nu ai credibilitate in fata lor, atunci roaga un coleg „cu vechime” sa te insoteasca.

4. Persevereaza

Nu ti-ai atins telul pe care ti-l propusesei? Ai de infruntat ceva mai multe obstacole de cat te asteptai? Mergi inainte. Niciodata lucurile nu sunt exact cum ne asteptam noi sa fie. Stabileste-ti scopuri realiste si persevereaza. Toti oamenii de succes au muncit foarte mult pentru a ajunge in top.

Articol scris de: Carmen Draghici



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou