Reguli pentru memorie

Jurnalul Utilizatorului

Reguli pentru memorie

Activitatea noastra cerebrala este activa in continuu si poate fi influentata, antrenata si dirijata de fiecare dintre noi astfel incat sa fim eficienti in activitatile pe care le desfasuram, sa dam randament si sa putem fii activi in orice moment. Impulsurile pe care le primeste creierul nostru se afla intr-o relatie direct proportionala cu actiunile noastre, influentand astfel comportamentul si evolutia noastra in viata de zi cu zi.

In acest articol iti voi oferi mici trucuri care te vor ajuta sa iti imbunatatesti activitatea intelectuala si memoria, si voi vorbi despre cateva dintre aspectele care faciliteaza procesul de asimilare a noilor informatii si permit totodata largirea permanenta a orizontului cunostintelor proprii.

Solutii la indemana oricui

Persoanele interesate sa aiba succes in activitatea educationala si pe plan profesional trebuie sa fie constiente ca exersarea memoriei este principalul instrument care ne ajuta sa fim receptivi si sa asimilam informatii fara a depune un efort deosebit. Pe de alta parte unii dintre cei mai importanti factori care ajuta la stimularea memoriei sunt:

• Alimentatia bogata in proteine si fier. Fara mancare nu putem supravietui si implicit nu putem gandi. Avem dureri de cap si ameteli, concentrarea scade si nu mai dam randament. Acestea sunt efectele unei alimentatii deficitare si lipsei unui program de masa echilibrat. Lecitina, echinaceea se pot transforma in aliatii nostri pentru imbunatatirea memoriei si a capacitatii noastre de retinere si intelegere a informatiilor.

• Odihna si programul ordonat de viata. Pentru inceput trebuie sa ne stabilim niste reguli de gestionare a timpului, sa eliminam factorii perturbatori si sa ne axam pe un scop bine gandit. Este necesar sa ne concentram atentia si sa ne canalizam energia catre un obiectiv clar si astfel vom obtine rezultatele pe care le dorim. Un management eficient al timpului ne ajuta sa fim productivi si sa ne dezvoltam memoria pentru a o pastra la standardele impuse de noi si de catre cerintele activitatilor pe care le desfasuram.

• Echilibrul in ceea ce priveste modul nostru de a percepe oamenii si de a face fata situatiilor dificile din viata noastra. Tot ceea ce este dus la extrem influenteaza intr-un mod negativ capacitatea noastra intelectuala. Este necesar sa fim selectiv si sa ne menajam pentru a ne concentra mai bine la lucururile cu adevarat importante pentru noi de pe urma carora avem de castigat. Conservarea personala se regaseste in instinctele specific umane si trebuie sa ne folosim de ratiunea cu care am fost inzestrati pentru a face alegerile potrivite.

Pe parcursul zilei este bine sa acordam minim 5 ore studiului, constand in lectura sau diverse activitati care ne solicita intelectul. Pentru o memorare usoara putem asocia propozitiile cu imagini sau cuvinte cu rima, reusind astfel sa dobandim un volum mare de cunostinte intr-un timp scurt. Persoanele care au un ritm al parcurgerii textelor mai rapid, retinand in acelasi timp informatiile esentiale, reusesc sa isi valorifice mult mai bine posibilitatile intelectuale de care dispun si sa obtina astfel succesul mult dorit pe plan personal, educational si profesional.

O alta regula pentru sustinerea memoriei este concentrarea, exercitiile relative la controlul respiratiei, exercitiile fizice s.a. Pentru o concentrare usoara este bine sa folosim tehnica vizualizarii, asocierea grupurilor de cuvinte intr-un text si impartirea textului in propozitii, in felul acesta folosind pe langa vederea clara si vederea periferica care ne ajuta sa retinem mai usor ceea ce am vizualizat.

Exista de asemenea si tehnicile de gandire creativa: efectul inceputului si al sfarsitului, ritmul intelectual zilnic, activitatile care ne stimuleaza simturile s.a.

Memoria este nucleul care pune in miscare si organizeaza sistemul in care ne desfasuram activitatile zilnice si eficienta cu care ne indeplinim sarcinile de lucru depinde numai de perseverenta si eforturile noastre.

Autor: Brindusa Cirlan



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou