Festivalul national de teatru 2009

Pe scena

Festivalul national de teatru 2009

FNT 2009 deschide usile pentru debutanti! Felix Crainicu, David Schwartz si Alexandru Mihaescu sunt cei trei regizori pe care selectionerul Cristina Modreanu pariaza in acest an, la sectiunea Debut in FNT, ultimii doi prezenti in Festivalul National de Teatru chiar cu cate doua spectacole.

Celor trei li se adauga pe lista scurta a sectiunii initiate anul trecut Bogdan Georgescu, dramaturg si regizor, deja foarte dinamic in peisajul teatral romanesc, un adevarat explorator al artelor performative cu potential critic, deschis si participativ.

Seria spectacolelor din sectiunea Debut in FNT 2009 incepe la cel mai dinamic teatru independent din Bucuresti si anume Teatrul LUNI de la Green Hours. Astfel sambata, 31 octombrie si duminica, 1 noiembrie, de la ora 22.00, veti putea vedea Faceti loc!, un text scris de Mihaela Michailov si regizat de David Schwartz. Cristina Modreanu, selectionerul FNT 2009 a vazut in acest spectacol “expresia revoltei unei generatii fata de aparatul de stat incompetent si indiferent la problemele oamenilor obisnuiti.”

Miercuri, 4 noiembrie si joi, 5 noiembrie, de la ora 22:00, tot la Teatrul LUNI de la Green Hours, se va juca spectacolul Concretii, dupa Vladimir Sorokin, regia Alexandru Mihaescu, a carui poveste e simpla: trei tineri ies pentru o noapte de clubbing, care implica vizite repetate la “Arhivele Literare”, unde se conecteaza pentru a ”consuma” opere literare clasice. Cum le consuma si ce ramane dupa aceea, va invitam sa descoperiti.

Ambele spectacole sunt productii ale Teatrului LUNI de la Green Hours.

Debut in FNT continua la Teatrul National, Sala Atelier cu spectacolul Romania! Te pup, creat de Bogdan Georgescu (dramaturg) si din nou David Schwartz (regizor), spectacol programat vineri, 6 noiembrie, de la ora 18:00 si ora 21:00. Veti fi direct luati in primire de cativa actori care, dupa ce se prezinta publicului, creeaza legaturile dintre scene prin elaborarea unei coloane sonore pentru spectacol cu sunete provocate prin lovirea unor obiecte casnice, in timp ce colegii lor va spun o poveste despre Romania de azi. Spectacolul este produs de Teatrul National „Vasile Alecsandri” din Iasi.

Vineri, 6 noiembrie si sambata, 7 noiembrie, de la ora 22:00, in Club La Scena, Teatrul Arca va prezenta Hipioti si Bolsevici de Amiel Gladstone, in regia lui Felix Crainicu, un spectacol al carui laitmotiv este „cum poti sa-l faci pe Dumnezeu sa rada? Povesteste-i planurile tale”. Felix Crainicu semneaza un spectacol conectat la contemporaneitate, echilibrat, miscator – spectacolul lui de absolvire.

Ultimul spectacol propus in acest an la sectiunea Debut este Pool (no water) de Mark Ravenhill, in regia lui Alexandru Mihaescu, produs de Teatrul German de Stat din Timisoara, care se va juca duminica, 8 noiembrie, de la orele 18:00, respectiv 20:30, pe scena Salii Atelier a Teatrului National. „Ar fi prea mult sa spun ca regizorul creeaza un nou limbaj teatral, dar exista in amble spectacole ale lui Alexandru Mihaescu, tipice teatrului postdramatic, o serie de forme noi care ar merita explorate in continuare”, subliniaza Cristina Modreanu, critic de teatru si selectioner unic al FNT.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou