“O coborare in infern”, de Doris Lessing

Pe raft

“O coborare in infern”, de Doris Lessing

Romanul “O coborare in infern”, al laureatei premiului Nobel, Doris Lessing, “si-a facut aparitia” in colectia Biblioteca Polirom, deschizand cea de-a unsprezecea serie de autor la Polirom, a declarat Oana Boca, directorul de promovare si PR al editurii.

"O coborare in infern" va deschide seria de autor, ce va cuprinde noua aparitii de Doris Lessing, laureata Premiului Nobel pentru Literatura de anul aceasta. Cartea, publicata initial in romaneste in 1986, a fost tradusa de Virgiuliu Stefanescu Draganescu, intr-o editie revizuita.

"O coborare in infern" isi poarta cititorul prin lumea simbolica fabricata de mintea personajului principal, un Odiseu-Iason-Iona-Sindbad sui-generis. Dupa o lunga ratacire pe mare, acesta este purtat de un delfin la tarmul unui taram paradiziac, descopera ruinele unei misterioase cetati de piatra, ia parte la ritualuri sangeroase si este martorul unui razboi intre jivine fantastice. Toate acestea pentru a pregati coborarea pe pamant a unor fiinte dintr-o dimensiune infinit superioara, a caror sosire ii reveleaza un plan cosmic cunoscut doar unui numar foarte redus de oameni ce au misiunea de a le aminti celorlalti adevarurile fundamentale ale existentei.

In 2008, alte patru titluri din opera scriitoarei Doris Lessing vor aparea in colectia "Biblioteca Polirom", trei dintre acestea, "The Golden Notebook", "The Cleft" si "The Fifth Child", fiind traduse pentru prima data in romaneste, si o reeditare, "Povestiri africane", care a mai fost tradusa de Irinei Horea, in 1989.

Romanciera in varsta de 88 de ani a castigat, anul acesta, premiul Nobel pentru literatura, fiind cea de a unsprezecea femeie castigatoare a acestei distinctii, de la infiintarea sa, in 1901.

Ea nu s-a putut deplasa la Stockholm pe 8 decembrie pentru a rosti discursul sau in fata Academiei suedeze, din cauza problemelor de sanatate, astfel incat textul intitulat "Cum sa nu castigi premiul Nobel" a fost citit de editorul sau britanic, Nicholas Pearson.

"Noi posedam o mina – o comoara – de literatura (…). Acolo se afla totul, aceasta abundenta literara, gata pentru a fi redescoperita neincetat de catre oricine are sansa de a da peste ea. O comoara. Imaginati-va daca ea nu ar fi existat niciodata. Cat de goi am fi, cat de saraci", scrie Lessing.


feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou