Fecioara incatusata

Pe raft

Fecioara incatusata

De o sinceritate brutala si controversata, bestsellerul international “Fecioara incatusata” este o declaratie de razboi pentru emanciparea femeilor de sub opresiunea culturala si religioasa si de sub un cult al virginitatii demodat. Este o chemare la gandire limpede si iluminare a musulmanilor.

Dar in acelasi timp este povestea unei femei curajoase care s-a opus tuturor celor care au incercat s-o forteze sa accepte o viata submisiva de femeie musulmana tipica, si a modului in care a ajuns sa reprezinte insasi vocea reformei.

Fugara somaleza ajunsa parlamentar in Olanda

In ochii musulmanilor, Ayaan Hirsi Ali, ca si alti islamici dizidenti, a comis o ofensa impardonabila: a luat in serios principiile democratice. Cea care s-a revoltat impotriva barbariei a fost ea insasi acuzata ca ar fi barbara.

"Am parasit lumea credintei, a mutilarilor genitale si a casatoriei pentru o lume a ratiunii si emanciparii sexuale. Dupa ce am facut aceasta calatorie, stiu ca una dintre aceste lumi pur si simplu este mai buna decat cealalta. Nu pentru tehnologia ei, ci prin valorile ei fundamentale." – scrie autoarea in autobiografia ei. Musulmanele care scapa din "cusca virginelor" sunt proclamate "stricate".


Scenariul pentru care merita sa mori


Ayaan Hirsi Ali este scenarista filmului "Submission", in care pune sub semnul intrebarii relatia cu Dumnezeu, vazuta prin ochii a cinci femei musulmane.  Filmul a fost regizat de olandezul Theo Van Gogh, ucis pe 2 noiembrie 2004 de Mohammed Bouyeri, un fundamentalist islamic, ca reactie la mesajul documentarului. Un tribunal din Amsterdam l-a condamnat in 2005 la inchisoare pe viata pe asasinul regizorului.

Bouyeri, un islamist radical declarat, l-a ucis pe regizor in timp ce acesta se plimba cu bicicleta in Amsterdam. Dupa ce l-a impuscat si l-a injunghiat de mai multe ori, i-a infipt cu cutitul in piept un bilet in care o ameninta cu moartea pe Ayaan Hirsi Ali. Multi alti musulmani radicali au amenintat-o cu moartea pe tanara deputata in Parlamentul Olandei din cauza scenariului documentarului „Submission”, despre violenta impotriva femeilor din societatile islamiste. In 2006, dupa ce a demisionat din Parlament, iar guvernul nu i-a mai finantat securitatea, Hirsi Ali s-a mutat in Statele Unite.

"Fecioara incatusata", care cuprinde textul filmului "Submission" si alte eseuri, colectie denumita de autoare "Proclamatia de Independenta a femeilor islamiste".

www.edituraminerva.rofeedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou