72 de ingeri

Pe raft

72 de ingeri

„Inger, ingerasul meu…” O rugaciune a copilariei care, poate, acum este demult uitata. O superstitie, o obisnuinta, un abandon spiritual provenit dintr-o reala credinta, o impreunare a mainilor catre speranta si lumina calauzitoare. Indiferent de motivele pentru care invocam ingerii, facem stiind ca ei, poate, ne asculta.

Dar ce sunt ingerii, de fapt? Unele scrieri cu caracter sacru ne spun ca „un inger este un chip a lui Dumnezeu, o manifestare a lumii nevazute, o oglinda arzatoare, luminoasa, neintinata, fara pata nici cusur, primind (daca-mi este permis sa spun astfel) toata frumusetea absolutei bunatati Dumnezeiesti si ( atat cat se poate) aprinzand in ea insasi, cu o radiere nestricaciosa, bunatatea tacerii tainice.” (Sfantul Dionisie Areopagitul). Iarasi, studiile de angelologie arata ca ingerii sunt diferiti, ierarhizati, impartiti pe familii.

Si atunci, carui inger sa ne rugam? Ce inger devine al nostru?

Mireille Labonté porneste de la invataturile Cabalei pentru a ne introduce in lumea celor 72 de ingeri planetari, pazitorii, cei care, conform scriptelor, sunt supusi arhanghelilor si care actioneaza asupra diferitelor planuri ale existentei. Grupati in noua mari familii, numele celor mai multi dintre ei ne este familiar. Cine nu a auzit de Metatron si de serafimi, cei mai apropiati de Creator, iluminatii? Persoanele despre care se spune ca arata ca heruvimii sunt in general frumoase si blande, pentru ca heruvimii sunt cei ce transmit iubire si calauzesc destine. Despre ingerii mesageri ce stim, daca nu faptul ca fac parte din viata noastra de zi cu zi, indrumandu-ne pasii?72 de ingeri

Volumul autoarei debuteaza cu o prezentare cu caracter general pentru a ne introduce pe rand, apoi, cei 72 de ingeri care pot fi invocati pentru a ne proteja. Acestia ne apar in functie de perioada anului in care ne-am nascut, Mireille Labonté oferindu-ne si cate un sumar al principalelor nevoi omenesti pentru care un inger sau altul poate fi invocat pentru anumite virtuti spirituale. Hariel ii calauzeste pe cei nascuti intre 1 si 5 iunie, asigurandu-le echilibru, protectie si generozitate, inspirand oamenii si calauzindu-i pe cei ce calatoresc, spre deosebire de Yelehiah, cel ce calauzeste spre aflarea adevarului, sprijina ratiunea, rabdarea si tenacitatea.

Ceea ce este important de retinut este faptul ca volumul autoarei nu reprzinta o pledoarie catre misticism, nici pentru o convertire sau alta. Prezenti in canoane, recunoscuti de majoritatea religiilor de pe glob, ingerilor li se acorda importanta cuvenita ca si calauze, forme de energie spirituala la care putem ajunge si care ne pot asculta, atata timp cat suntem dispusi sa ne deschidem mintile si inimile. Ingerii fac parte din noi si ne asteapta numai sa ii invitam in sufletele noastre.

Volumul autoarei, prin prisma subiectului abordat, devine in acest context mai mult decat un ghid spiritual, prin care suntem initiati si indrumati sa ne gasim ingerul pazitor, ci un punct de pornire in cautarea noastra a ceea ce ne defineste, a ceea ce ne face mai puternici, mai increzatori. Cu siguranta o valoare adaugata la cultura generala, cartea ne invita sa ne cautam si sa ne gasim ingerul pazitor, pentru a putea sa ne regasim pe noi insine.

Recenzie scrisa de: Andreea Sterea

www.nemira.rofeedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou