Festivalul filmului independent la Constanta

Pe ecran

Festivalul filmului independent la Constanta

Festivalul International al Producatorilor de Film Independenti (IPIFF) 2008 se apropie de start. Cea de-a treia editie, a IPIFF 2008 se va desfasura in Constanta intre 14-20 iulie 2008.

Ca si in editiile anterioare, festivalul va pastra aceeasi atomosfera placuta de vacanta si va combina vizionarea celor mai importante filme romanesti si straine (unele in avanpremiera) cu intalnirile producatorilor cu publicul cinefil.

Festivalul va fi structurat in 3 sectiuni:

1.Competitie

a – LUNG METRAJ: de fictiune si documentar,
b – SCURT METRAJ: de fictiune si documentar,
c – PRODUCTII DE TELEVIZIUNE: scurt metraj de fictiune, documentar, reportaj,
d. – SCOLI DE FILM: fictiune si documentar)

2 . Panorama Filmului Romanesc.

3. Avanpremiere (romanesti si straine).

Spectacolele vor avea loc zilnic la Cityplex Tomis Mall – Constanta, Arenele Tomis – Constanta, Palatul Festivalurilor din Mamaia.

La aceasta editie a festivalului vor fi prezentate in premiera, in Romania, cele doua filme Grindhouse (Planet Terror / Planeta terorii si Death Proof / Masina mortii).

 

Grindhouse este alcatuit din aceste doua parti diferite, semnate de doi dintre cei mai influenti, controversati si apreciati regizori ai momentului, Quentin Tarantino si Robert Rodriguez.

In cadrul IPIFF 2008 are loc si cel de-al 3-lea training de productie de film, organizat pe intreaga perioada de desfasurare a Festivalului, la Mamaia, cu sprijinul prestigioasei organizatii britanice New Producers Alliance (NPA), care se ocupa de 10 ani cu organizarea de programe de pregatire in materie de productie pentru tineri cineasti.

Training-ul va fi sustinut de Anita Lewton si Rebecca Knapp si va cuprinde doua cicluri: unul pentru incepatori si unul pentru avansati. Cursurile urmaresc concis toate capitolele productiei de film: dezvoltare de scenarii si proiecte, trecerea de la scurt la lung metraj, finantare, programare, vanzari, distributie, informeaza organizatorii.

IPIFF 2008 este organizat de Consiliul Judetean Constanta si produs de Uniunea Producatorilor de Film si Audiovizual din Romania – UPFAR cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.


feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou