Festivalul de film B-Est

Pe ecran

Festivalul de film B-Est

Intre 14 aprilie 2008 – 20 aprilie 2008 are loc la Bucuresti cea de a 4-a editie a festivalul de film B-Est. B-EST IFF este prima mare competitie cinematografica de film de lung metraj organizata la Bucuresti. Si ca in fiecare an proiectiile sunt programate la Cinema Scala si la Sala Eforie a Cinematecii Romane.

In contextul in care cea de-a «saptea Arta», in dimensiunea sa culta, militeaza pentru promovarea valorilor universale ale umanitatii – adesea ignorate de imperativul comercial – festivalul de la Bucuresti isi propune sa devina un eveniment de referinta care doreste sa incurajeze productia independenta contemporana de cultura si arta.

Festivalul contine, pe langa sectiunile deja cunoscute (competitie lungmetraj, competitie scurtmetraj fictiune si competitie film documentar) si altele in afara competitiei:

- "Al 7-lea univers"- filme premiate la festivaluri importante 2007 (Cannes, Venetia, Berlin)
- "The Russian Cult" – omagiu adus scolii de film din Rusia si cinematografului rus modern.
- "Mirror of the States" – sectiunea cuprinde filme americane independente, prezentate la festivaluri (Sundance, New York, Toronto)
- "Filme de scoala" – filme realizate de cineasti celebrii in timpul studentiei
- «In Memoriam» – aceasta sectiune ii va omagia anul acesta pe regizorii Ingmar Bergman si Michelangelo Antonioni
- "Lectia de cinema" – work-shop sustinut de invitatii speciali ai festivalului, despre modul specific de a lucra, tema fiind aleasa de invitati
- Evenimente: omagii, retrospective, expozitii, lansari de DVD si de carte, conferinte de presa etc.
- Cea de a 4-a editie a B-EST IFF va inaugura o noua sectiune  "Filmul si mediul inconjurator". Sectiunea este dedicata problemelor grave legate de deprecierea mediului inconjurator si va cuprinde filme pe aceasta tema.

Alte evenimente din program: magii, retrospective, expozitii, lansari de DVD si de carte.


feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou