Pana de erectie?

Tips and tricks

Pana de erectie?

Impotenta este afectiunea care se manifesta prin incapacitatea de a obtine sau mentine o erectie pentru o activitate sexuala satisfacatoare.

La inceput sa credea ca motivul pentru care barbatii sufera de impotenta este unul psihologic, dar in zilele noastre se pune tot mai mult accentul pe legatura dintre impotenta si bolile sistematice sau tratamentul acestora.

In prezent se prefera  evitarea termenului de "impotenta" care a dobandit o conotatie negativa. Se prefera "pana", "astenie sexuala", "tulburare" sau "disfunctie erectila" care este si termenul oficial.

Impotenta poate include incapacitatea totala de a atinge erectia, o abilitate inconstanta de a face acest lucru sau tendinta de a sustine numai erectii foarte scurte. Aceste variatii definesc impotenta si fac estimarea acesteia dificila. Expertii sunt de parere ca impotenta afecteaza intre 10 si 15 milioane de americani. In anul 1985, Institutul Medical National de Cercetare Ambulatorie din SUA a raportat 525000 de consulturi ambulatorii pentru disfunctia erectila.

Deoarece erectia necesita o secventa de evenimente, impotenta poate aparea cand unul dintre acestea a fost perturbat. Secventa include impulsurile nervoase de la nivelul cerebral, la nivelul maduvei spinarii si regiunea penisului, raspunsul musculaturii, tesuturilor fibroase, venelor si arterelor din apropierea corpului cavernos.

Cea mai frecventa cauza a impotentei are la baza afectiuni ale arterelor, musculaturii netede si tesutului fibros, frecvent secundar unei afectiuni. Aceste afectiuni pot fi diabetul, bolile renale, alcoolismul cronic, scleroza multipla, ateroscleroza si bolile vasculare – reprezentand aproximativ 70% din cazurile de impotenta. Intre 30 si 50% dintre barbatii cu diabet prezinta si impotenta.

Interventiile chirurgicale, de exemplu cea pentru prostata, pot traumatiza nervii si arterele de la nivelul penisului, cauzand impotenta. Traumatismele penisului, maduvei spinarii, prostatei, vezicii urinare si pelvisului pot conduce la impotenta prin lezarea nervilor, muschilor netezi, arterelor si tesutului fibros al corpilor cavernosi.

De asemenea, multe medicamente au ca si efecte adverse, impotenta. Acestea includ medicamentele antihipertensive, antihistaminicele, antidepresivele, tranchilizantele, supresive ale apetitului si cimetidina (un medicament antiulceros).

Expertii sunt de parere ca factorii psihologici sunt implicati in 10% pana la 20% dintre cazurile de impotenta. Acesti factori includ stresul, anxietatea, sentimentul de vinovatie, depresia, stima de sine scazuta si teama de esec sexual. Asemenea factori sunt asociati in mod clar cu mai mult de 80% din cazurile de impotenta, de obicei ca reactii secundare a cauzelor fizice asociate.

Alte cauze posibile de impotenta sunt fumatul, care afecteaza circulatia sanguina la nivelul venelor si arterelor, tulburarile hormonale, ca nivelul scazut de testosteron.

 

De retinut!

  • Impotenta este o incapacitate persistenta de a mentine erectia suficient pentru desfasurarea actului sexual.
  • Impotenta afecteaza intre 10 si 15 milioane de barbati americani.
  • Impotenta are de obicei o cauza organica.
  • Impotenta este tratabila la orice varsta. Tratamentele includ psihoterapie, terapie medicamentoasa, dispozitive cu vid sau diverse metode de interventie chirurgicala

 feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou