Nici prea mult, nici prea putin!

Tips and tricks

Nici prea mult, nici prea putin!

Actul sexual cat timp este de preferat sa dureze pentru a nu fi nici prea mult si nici prea putin. Citeste pentru a vedea parerile.

Va amintiti cu siguranta de romanul "11 minute" al lui Paulo Coelho. Un roman cu un titlu intrigant despre care aflam pe parcurs ca reprezinta intervalul asociat legaturii propriu-zise dintre client si prostituata.

Specialistii in domeniu subliniaza faptul ca, un timp "record" de 1-2 minute este mult prea scurt pentru un act sexual satisfacator. Sub doua minute este, aproape, imposibil. In acest caz, este vorba, clar, de ejaculare precoce. In plus, mai sunt medici care spun ca nici o durata de trei minute a unui act sexual nu este in regula.

Totusi, nici o durata a actului sexual de 60 de minute nu este potrivita. Insa nu timpul este factorul determinant al unui act sexual, pentru ca nu exista niste standarde in materie de sexualitate. Fiecare cuplu trebuie sa aiba propriul sau ritm. In plus, se poate dezvolta anxietatea de performanta, daca persoana respectiva stie ca in cateva minute actul sexual trebuie sa se incheie. Important este ca cei doi parteneri sa atinga orgasmul sustin sexologii canadieni, care spun ca ideea de a caracteriza sexul doar din punct de vedere cantitativ este total gresita.

Doi cercetatatori americani, Eric Corty si Jenay Guardiani, au efectuat un studiu in randul a 50 de membri ai Society for Sex Therapy and Research, intre care medici chirurgi, psihologi, medici de familie, asistente medicale etc., care s-au confruntat cu sute de pacienti de-a lungul timpului.

68% dintre acestia au indicat patru coordonate in ceea ce priveste durata unui act sexual, incepand de la penetrare pana la ejaculare: adecvat, satisfacator, prea lung si prea scurt. In medie, s-a stabilit ca durata adecvata inseamna 3-7 minute, durata satisfacatoare inseamna 7-13 minute, durata prea scurta inseamna 1-2 minute, iar durata prea lunga inseamna 10-30 minute.

Cu toate acestea, specialistii declara ca modul in care un barbat sau o femeie determina durata optima a unui act sexual depinde de diverse criterii personale: cultura, educatie, conceptii, valori, influente sociale, relatii interpersonale etc. Si astazi exista stereotipuri in privinta educatiei sexuale – multe persoane tind sa creada, de exemplu, ca partidele de "hard-sex" promovate in productiile porno se aplica si in viata reala.

Tipuri de act sexual

  • prea scurt: 1-2 minute
  • corespunzator: 3-7 minute
  • preferabil: 8-13 minute
  • prea lung: 14-30 minute


feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou