Iubitule, de ce esti trist?

Tips and tricks

Iubitule, de ce esti trist?

Comportamentul sexual uman este foarte divers si complex, astfel incat intelegerea lui este uneori dificila. Intelegerea comportamentului sexual este complicata si plina de prejudecati, superstitii, teorii eronate si jumatati de adevar.

Se intampla sa simti o stare de tristete dupa o partida de sex chiar daca aceasta a fost una "de zile mari"?

Aceasta stare este numita disforia postcoitala si este o tulburare care poate aparea la orice persoana activa sexual, fiind in general mai des intalnita la barbati decat la femei.

Se spune ca exista aceasta tulburare atunci cand, dupa consumarea actului sexual, persoana resimte o stare preponderant negativa, care intra in contradictie cu momentul consumat: tristete accentuata care poate duce chiar la plans, neliniste, tensiune sau chiar nervozitate, manifestata prin agitatie psihomotorie sau psihica.

Persoana poate manifesta o stare de neacceptare a partenerului sau a propriei persoane. Este la fel de posibil ca persoana sa se retraga in interior, refuzand sa comunice si transmitand prin comportamentul sau nonverbal o stare de nefericire accentuata, fie sa se descarce in exterior, devenind agresiv verbal sau rareori chiar si prin gesturi.

Cauzele disforiei

De cele mai multe ori, cauzele disforiei implica:

  • Blocaje care tin de actul sexual. Reguli morale care interzic de exemplu actul sexual in afara casatoriei pot incarca un barbat sau o femeie cu foarte multe sentimente de culpabilitate. Chiar daca in mod constient crede ca le-a depasit (si alege actul sexual), ele se asaza ca o incarcatura emotionala foarte grea, care duce la aparitia simptomelor. Alte blocaje pot veni din sentimentul ca tradezi o anumita regula, o anumita partenera, un anumit legamant. Orice sentiment de interdictie poate duce la acumularea acestor emotii negative construite pe fondul unui sentiment de culpabilitate.
  • Blocaje care tin de propria persoana. Anumite conceptii privind propria persoana pot intra in contradictie cu consumarea unui act sexual si atingerea orgasmului. Acest lucru duce la crearea unui conflict interior pe care persoana nu l-ar putea rezolva decat refuzand impulsul (adica actul sexual) sau dezvoltand simptomul de suferinta dupa consumarea acestuia.
  • Blocaje care tin de partenerul sau partenera sexuala. O relatie sexuala implica un prag de intimitate pentru care este bine sa fii pregatit. Daca ai tabuuri privind acest lucru, s-ar putea ca ele sa iti blocheze o experienta plenara cu partenera/ul ta/tau.

Pentru a depasi astfel de momente vorbeste despre ceea ce simti. Incercand sa iti inabusi trairile, risti ca ele sa fermenteze si sa devina si mai proeminente in timp. Chiar daca este greu la inceput, beneficiul care urmeaza iti va arata ca a meritat efortul. 



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou