5 metode de resetare a ceasului biologic

Tips and tricks

5 metode de resetare a ceasului biologic

Pentru femei, fiecare aniversare, fiecare menstra inseamana o noua reamintire a trecerii timpului si a ceasului biologic ce ii contorizeaza ritmul biologic si abilitatea de a avea copii. Insa in afara acestui ceas biologic exista si un ritm biologic general ce va seteaza ritmurile biologice zilnice – iar acesta poate fi setat pe maximum de fertilitate.

Numarul femeilor care isi planifica sarcina dupa 35-40 de ani este crescator si a creat o falsa impresie de infertilitate feminina – insa amanarea conceptiei este motivul pentru care din ce in ce mai multe femei sunt puse in situatia de a apela la diverse metode de inseminare artificiala, ca si metoda etalon pentru acest segment de varsta. Aveti acum o noua sansa sa va prezervati organismul pentru posibilitatea de a concepe: incetiniti ritmul ceasului biologic, al imbatranirii si sustineti fertilitatea prin adoptarea unor schimbari in stilul vostru de viata, dieta si mod de abordare a proceselor interne.

1. Lumina

Expunerea la lumina (in special cea naturala) ajuta corpul sa functioneze normal. Lumina este un factor esential pentru declansarea si derularea ritmurilor biologice zilnice, importanta pentru conceptie prin regularizarea sintezei hormonilor reproductivi, regularizarea ovulatiei si a menstrei – si deci sanse mai mari pentru a concepe usor natural.

2. Somnul

Conform datelor Fundatiei Nationale a Somnului (NFS, SUA) un adult sanatos are nevoie de o medie de 7-9 ore de somn pe noapte pentru o performanta optima, o sanatate buna, fertilitate optima si siguranta.

Regularizarea ciclurilor de somn va reseteaza bioritmurile interne in fiecare dimineata. Degeaba incercati sa va pacaliti ceasul cicardian cu infuzii de cofeina in dierse moduri si lumini artificiale puternice – acestea va afecteaza sanatatea si fertilitatea.

3. Hipno-fertilitatea

Hipno-fertilitatea este o metoda non-invaziva creata pentru femei pentru a le ajuta sa conceapa in mod natural, insa acorda sprijin si celor care apeleaza la metode alternative de conceptie (fertilizare in vitro si alte proceduri medicale).

Fertilitatea prin hipnoza ofera o serie de tratamente ce ajuta femeile sa se confunte si sa gestioneze corect frica si frustrarea, permitandu-le un mai bun control asupra organimului si un nivel ridicat de calm. Hipnoza clinica a asigura instrumentele necesare pentru a obtine relaxarea si starea necesara pentru o conceptie reusita si o sarcina sanatoasa.

4. Acupunctura

Acupunctura traditionala furnizeaza corpului un echilibru spiritual, emotional, mental si fizic, elemente ce contribuie la pregatirea corpului pentru conceptie. Tratamentele pot fi furnizate regulat in timpul conceptiei timp de cateva saptamani inainte si dupa procesul de conceptie (natural, transfer de embrioni). Studii numeroase au aratat ca acupunctura imbunatateste rata de succes a conceptiei, avand rezulte impresionante (sarcini usoare, sanatoase).

5. Nutritia

In numeroase studii realizate cu privire la rolul dietei asupra fertilitatii au fost stabilite anumite puncte de reper importante, usor de urmat, insa atat de importante pentru derularea corecta, optima a proceselor biologice interne si pregatirea organismului pentru conceptie.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou