10 lucruri despre vaginoza bacteriana

Mayra vrea sa stii

10 lucruri despre vaginoza bacteriana

Vaginoza bacteriana reprezinta o infectie a cavitatii vaginale provocata de cresterea excesiva a numarului de bacterii daunatoare de la acest nivel, de cele mai multe ori ca urmare a producerii unui dezechilibru la nivelul florei vaginale.

Pana in prezent cauzele vaginozei bacteriene nu au putut fi stabilite cu precizie insa medicii specialisti sustin ca exista cateva situatii care prezinta un grad ridicat de risc in ceea ce priveste dezvoltarea acestei conditii medicale, precum intretinerea raporturilor sexuale cu mai multi parteneri, spalaturile vaginale cu produse nerecomandate sau spalaturile extrem de frecvente.

Stiati ca vaginoza bacteriana

1. Este o conditie caracterizata prin alterarea ecologiei vaginale in care flora normala, dominata de lactobacili este inlcuita de catre o flora bacteriana mixta ce include Gardnerella vaginalis, Mobiluncus spp., Mycoplasma hominis, Bacteroides spp. si alti anaerobi.

2. Vaginoza bacteriana creste riscul de nastere prematura.

3. In sarcina, antibioticele pot sau nu pot preveni nasterea prematura odata ce vaginoza bacteriana a fost vindecata.

4. Este de doua ori mai comuna decat afta si se estimeaza ca 1 din 3 femei va  suferi de aceasta afectiune la un moment dat.

5. Femeile cu vaginoza bacteriana prezinta risc crescut de boala inflamatorie pelvina, infectii postoperatorii dupa histerectomii si citologie cervicala anormala, respectiv nastere prematura, endometrita, infertilitate, ruptura prematura de membrane, greutate mica la nastere, boli cu transmitere sexuala.

6. Riscul de recurenta asociat cu vaginoza bacteriana este de 80% la 9 luni.

7. Vaginoza bacteriana dupa 26 saptamani este asociata cu un risc relativ de nastere prematura de 1,4 pana la 1,9, in timp ce inainte de 16 saptamani riscul relativ este 5 pana la 7,5.

8. Tratamentul antimicrobial pentru vaginoza bacteriana este suboptim, cu rata de vindecare scazuta (60%) la o luna dupa tratament, astfel ca apare dezvoltarea subiacenta a bacteriilor patogene in vagin.

9. Cercetarile in cazurile de IVF (fertilizare in vitro) arata o legatura intre vaginoza bacteriana si dublarea riscului de avort in primul trimestru de sarcina.

10. De cele mai multe ori simptomatologia vaginozei bacteriene se manifesta printr-o scurgere albicioasa sau galbuie, cu un miros persistent, asemanator mirosului de peste, care devine mai intens imediat dupa consumarea actului sexual.

In ceea ce priveste modalitatea de tratament in cazul vaginozei bacteriene, cel mai probabil medicul iti va recomanda un tratament pe baza de antibiotice, precum metronidazol sau clindamicina. Aceste antibiotice pot fi administrate fie pe baza de pastile orale, fie sub forma de capsule intravaginale. Daca tratamentul este urmat conform indicatiilor medicului de specialitate vaginoza bacteriana ar trebui sa se vindece intr-un interval de timp de 2-3 zile, insa pentru mai multa precautie antibioticele vor fi administrate timp de 7 zile.

Prin urmare, daca prezinti unul dintre simptome este indicat sa te adresezi medicului specialist in vederea efectuarii unui examen medical amanuntit.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou