Tulburari de dinamica sexuala feminina

Sexperiente

Tulburari de dinamica sexuala feminina

Tulburarile de dinamica sexuala afecteaza cu precadere una dintre fazele (instantele) psihofiziologice care conditioneaza desfasurarea unui act sexual normal, si anume: interesul erotic si sexual prezent la orice persoana cu psihic normal…

… dorinta si pulsiunea sexuala, care constau in fantezii corelate cu actul sexual, raspunsul sexual necesar efectuarii actului sexual, care consta in erectia peniana la barbat, congestia organelor genitale la femeie, lubrefierea vaginului si a organelor genitale externe, trairea (resimtirea) placerii actului sexual, realizarea si trairea orgasmului.

Principalele tulburari de dinamica sexuala (TDS) feminine

FRIGIDITATEA

Absenta, scaderea sau pierderea dorintei sexuale, nedatorata unei tulburari sau boli organice.

Caracteristica majora a T.D.S. la femei este frigidititatea, iar ca si caracteristica secundara este absenta orgasmului la femeile cu semifrigiditate. Frigiditatea are in vedere femei perfect normale din punct de vedere anatomo-constitutional si hormono-sexual, apte pentru o viata sexuala normala intr-un cuplu normal constituit, cu act si contact sexual normal intre doi indivizi de sex diferit (barbat si femeie).


Aceste femei ajung sa acuze dupa un anumit timp tulburari ale functiilor lor sexuale si, in unele cazuri, nu mai pot sa-si indeplineasca satisfacator aceste functii, fapt ce poate avea ca urmari tulburari psihosomatice (aparitia unor boli a caror depistare si tratare tine de competenta medicinei interne) si psihosociale (deteriorarea vietii de cuplu pana la destramarea acestuia, deterioararea relatiilor interpersonale din cadrul cuplului, in ansamblul mai larg al relatiilor socio-umane).

Frigiditatea are doua tipuri de cauze:

  • Organice (infectii microbiene, virale, micotice, accidente sau maladii genito-urinare sau interne aparute in cursul vietii, modificari hormonale aparute odata cu instalarea varstei a 3-a, dupa ce in primele etape de varsta femeia a fost perfect normala)
  • Psihogene (fobii, unele maladii psihice, unele fixatii infantile reactualizate si induse prin traumatisme accidentale ulterioare pierdute in inconstient, revenind psihoterapiei sarcina de a le depista si inlatura prin eliberarea, constientizarea lor, permitand corectarile comportamentale sexuale de rigoare).

Aceste doua tipuri majore de cauze se pot cumula, predominand insa unul sau altul dintre tipuri, iar tratamentul se va face prin raportare. Diminuarea pana la anulare (persistenta sau recurenta) a dorintei de activitate sexuala si a fantasmelor sexuale nu exclude ipso facto anularea excitatiei sau a placerii sexuale

Debutul tulburarii poate fi intalnit la pubertate, dar mai ales la varsta adulta in urma unor situatii conflictuale (intre parteneri), pierderi, frustrari.

Evolutia poate fi continua sau episodica, in functie de influenta factorilor psihopatogenetici; depresia poate constitui un factor de comorbiditate, dar poate fi implicat atat in etiologia tulburarii, dar si in evolutia sau agravarea ei.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou