Sexualitatea femeii de-a lungul vietii

Sexperiente

Sexualitatea femeii de-a lungul vietii

Energia sexuala constituie forta de baza a fiintei umane. Oamenii cu o sexualitate puternica si armonioasa se simt mai liberi, mai fericiti, optimisti, trec mai usor peste greutatile vietii si devin mai greu de manipulat.

Viata sexuala a femeii nu este un fenomen care se manifesta incepand cu anii pubertatii pentru a disparea dupa aproximativ patru decenii, ci ne insoteste de-a lungul intregii vieti. Ne manifestam instinctele sexuale din frageda pruncie pentru a le pastra pana la adanci batraneti.

Cercetari stiintifice au constatat existenta la sugari a unor reactii de tip sexual. Cam pe la trei ani copiii incep sa-si duca insistent manutele printre picioare, descoperind ca joaca asta le face placere.

Unii cercetatori americani au afirmat chiar in ultimii cativa ani, ajutandu-se de razele X, ca fetii-baieti pot fi observati cum isi atingeau penisul chiar din perioada cand erau in uter. Cu toate acestea, nu oricine a fost de acord cu interpretarea acestor imagini.

Pentru majoritatea femeilor momentul si detaliile despartirii de virginitate nu prea fac parte din clipele luminoase ale biografiei lor sexuale.

Alexandra Berger si Andrea Ketterer in "Ce trebuie sa stie femeia despre sex?" clasifica viata sexuala a femeii in functie de varsta, astfel:

De la 20 la 30 – anii marilor experimentari

Pentru Ea sexul insemana explorare si experimentare, inca nu a devenit o sursa de placere pura. Viata ei sexuala este istovitoare din cauza incertitudinilor care o macina. Ca un ecou al grijilor din adolescenta, tinerele sunt dominate de aspectul fizicului lor. "La douazeci de ani tinerele comit adesea eroarea de a-si descoperi toate defectele posibile din lume", sustin cele doua autoare. Principala complicatie la partenerii tineri este lipsa de sincronizare. Barbatul poate ajunge la orgasm in cateva secunde, iar femeii ii trebuie mai mult timp.

 feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou