O sexualitate…. de vis

Sexperiente

O sexualitate…. de vis

Lumina se stinge, corpul se relaxeaza si se lasa cufundat in patul moale, iar mintea se lasa purtata prin vis spre o viata diferita de cea reala. Se spune ca in vise se elibereaza cele mai ascunse sau nestiute dorinte, dar si cele mai profunde temeri pe care in mod normal nu le-am recunoaste atunci cand suntem in “stare de veghe”.

Printre acestea sunt si visele erotice.

Oare exista cineva care poate spune ca nu a avut niciodata vise erotice? Unii au vise erotice inca din adolescenta, altii ceva mai tarziu. Visul este o activitate aparte a psihicului in timpul somnului. Activitatea onirica (vis nocturn propriu-zis) se desfasoara mai ales in partea paradoxala a somnului numita si rapid Eye Movement, caci in timpul ei ochii celui ce doarme se misca rapid in cautarea imaginilor ce compun visul.

Toata lumea viseaza mai mult sau mai putin. Cei care sustin ca nu viseaza, de fapt nu-si amintesc visul, insa daca ar fi treziti in timpul visului si-ar aminti tot. Psihologii sustin ca visele erotice respecta stereotipurile sexelor. In timp ce femeile tind sa aiba fantezii cu staruri de cinema, politicieni, star-uri rock sau iubiti din trecut (sau din prezent), barbatii se vizualizeaza facand amor cu femei necunoscute sau cu multipli parteneri in locuri publice. 

Cristian Andrei in „Lectii particulare” explica din ce anume se compun visele erotice. „Visul erotic se compune din pozitii ale corpului, mancarimi ale pielii, fragmente de amintiri, asocieri libere de ganduri, stariale organelor interne”.

Poti avea, intr-adevar, o satisfactie mare dupa un vis erotic cu cineva pe care il doreai sau cu alte cuvinte cu persoana potrivita. Visul nu tine cont de logica sau morala, asa ca in vis iti este permis orice. Ele sunt o sursa bogata de fantezii si pot fi o cale de a trata dorintele neimplinite ale vietii. De asemenea, cum visele sunt mesaje ale subconstientului, acestea pot dezvalui cele mai profunde sentimente si adevaratele noastre motivari.

In particular, acestea pot scoate la lumina multe dorinte sexuale reprimate, sentimente de vinovatie sau temeri neexprimate despre sex.

 feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou