Creierul femeii si orientarea sexuala

Sexperiente

Creierul femeii si orientarea sexuala

Care este modalitatea de imprimare a orientarii sexuale la nivelul creierului femeii? Ati vazut, cu siguranta, multe femei care se simt bine langa un barbat si chiar se indragostesc de el fara ca sa-si poata da seama ce anume le atrage.

Poate ati auzit si despre cazul Mariei Reitano care a ramas virgina pana la 100 de ani pentru ca era ceva in mirosul barbatilor (si aici nu ma refer la lipsa de igiena) care o deranja. Se pare ca toate aceste lucruri sunt legate de reactia creierului la feromoni.

Spre deosebire de barbati la care sexualitatea este strans legata de stimulii vizuali, femeile sunt mult mai sensibile la mirosuri, stimulii olfactivi jucand un rol destul de important in sexualitatea acestora. Ba chiar s-a descoperit ca pe langa feromoni femeia mai simte si alte mirosuri legate de genomul barbatului, aceasta preferand inconstient barbatii cu un material genetic cat mai diferit.

Din acest motiv gusturile femeilor sunt atat de greu de inteles pentru un barbat. Femeia nu prea se uita la aspectul fizic al barbatului si nu cauta un partener frumos. Doar la indivizii cu creier de barbat zonele de pe creier implicate in sexualitate sunt conectate la ariile vizuale, acesta cautand un partener frumos. Sunt si barbati homosexuali care avand creierul organizat intr-o maniera feminina nu se uita la aspectul fizic al partenerului si ajung sa-si descopere orientarea sexuala tarziu cand, la fel ca si femeie, ajung sa se indragosteasca de cate un barbat fara sa stie exact ce ii atrage la el.

Cercetarile neurologice arata ca diferentele dintre sinapse si substantele care ajuta la trasmiterea informatiei sunt atat de mari intre sexe, incat duc la concluzia ca nu exista un singur tip de creier uman, ci doua. Inca din 1992, cand psihoterapeutul American John Gray a publicat cartea "Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus", parerea ca barbatii si femeile provin de pe planete diferite, din cauza deosebirilor dintre ei, a devenit una foarte populara.

O alta diferenta intre sexe este ca fetele sunt mai interesate decat baietii sa construiasca relatii pe termen lung. Acest lucru este pus in evidenta inca de la nastere, cand fetele mentin contactul vizual mai mult timp decat baietii. Mai mult decat atat, fetele au, de mici, o memorie vizuala mai buna decat baietii. In plus, fetele sunt de doua ori mai receptive decat baietii la vorbele mamei. Pe de alta parte, baietii sunt mult mai dispusi decat fetele sa-si asume riscuri.

Neuropsihologul Doreen Kimura a identificat o legatura intre asimetria corpului si comportamentele diferite ale barbatilor si femeilor, explicate prin variatiile hormonale. Potrivit specialistului, barbatii cu testiculul drept si femeile cu sanul drept mai mari tind sa dezvolte un comportament preponderent masculin. Daca, in schimb, testiculul si sanul stang sunt mai mari, comportamentul este mai apropiat de cel feminin.

Orientarea sexuala ar putea avea explicatii genetice sau biologice. Potrivit ultimelor studii, homosexualitatea se mosteneste, ceea ce inseamna ca a fi homosexual sau heterosexual este la fel de natural ca a avea parul ondulat sau drept.

Zona din hipotalamus are aceeasi dimensiune la femei si la barbatii homosexuali si este de doua ori mai mare la barbatii heterosexuali. Homosexualii au un numar mai mic de neuroni decat heterosexualii, dar mai mare decat femeile.

 feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou