Centura de castitate, dovada de supunere si naivitate?

Sexperiente

Centura de castitate, dovada de supunere si naivitate?

O centura de castitate este un articol de lenjerie desemnat sa impiedice actul sexual si posibila masturbare. Scopul centurii de castitate poate fi si acela de a proteja de viol sau tentatii.

Legendele spun ca centurile de castitate erau folosite in timpul Cruciadelor, atunci cand cavalerii erau departe de tinerele lor sotii si ca femeile ar fi fost fortate sa poarte centura de castitate zi si noapte. Dar nu exista nicio dovada istorica a acestui fapt: de altfel centura de castitate este cunoscuta abia din secolul 15, la mai mult de 100 de ani de la ultima Cruciada.

Ceea ce este mai putin cunoscut este ca centura de castitate a fost folosita ca mijloc anti-masturbare pentru copii intre anii 1700 si 1930.

Se pare ca in Evul Mediu utilizarea centurii de castitate a fost foarte limitata, datorita limitarilor tehnologice ale epocii. Prima centura de castitate cunoscuta dateaza din anul 1400 si a fost utilizata in Florenta. De asemenea a fost descoperit in Austria scheletul unei tinere purtand o centura de castitate, datat in jurul anului 1600.

La muzeul de Cluny din Paris sunt expuse doua centuri de castitate, una despre care se presupune ca a apartinut Catherinei de Medicis si cealalta Annei de Austria.

In Evul Mediu existau trei mari categorii de centuri de castitate: pentru mentinerea virginitatii, prevenirea masturbarii si asigurarea fidelitatii. Toate au fost create pornind de la ideea ca cel care trebuia sa le suporte nu ar fi fost in stare sa-si poarte singur de grija, iar daca i se intampla ceva nedorit, se poate ajunge la urmari ireversibile. Pe vremuri, centurile de castitate erau formate din curele in forma literei T, care treceau peste brau si printre picioare, includeau mai multe sau mai putine piese metalice si ii permiteau purtatoarei sa urineze, dar sa nu aiba acces la organele genitale.

In ziua de azi, centurile materiale propriu-zise sunt inlocuite de centuri simbolice: reguli, conventii, temeri.

Pentru virginitate

In Evul Mediu, toti parintii fetelor nemaritate le-ar fi "asigurat" acestora zona genitala cu o centura, pentru ca urmarile pierderii virginitatii inainte de casatorie nu se rasfrangeau numai asupra fetei, ci afectau intreaga familie sau chiar comunitatea din care facea parte aceasta. Virginitatea era o chestiune de onoare.

Impotriva masturbarii

Centura impotriva masturbarii a aparut o data cu inradacinarea ideii ca samanta barbatului este cel mai pretios bun al sau, iar risipirea ei in absenta unei femei este semn de pierdere a virtutii barbatesti. Pe vremea  centurii antimasturbare, barbatii care se aventurau in locuri periculoase purtau de obicei o teaca menita sa le protejeze sexul de loviturile din timpul luptei, dar si de rusinea de a-l pierde ca … prada de razboi.

Pentru fidelitate

Fidelitatea sexuala nu are un caracter ereditar, se dobandeste prin educatie, poate fi impusa de coduri morale si religioase. Ea ofera nu numai linistea sufleteasca, dar si siguranta unei relatii cu un partener sanatos. Fidelitatea este ca un zid de protectie impotriva noastra, impotriva propriilor excese greu de controlat, care ar putea fi distrugatoare pentru relatie.

Forum ca Mayra nu se poate abtine: "Centura de castitate".feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou