Corpul te trădează!

Single

Corpul te trădează!

Ai mai auzit că limbajul non-verbal, adică gestica, mimica, distanţa pe care o păstrezi şi multe altele dezvăluie ceea ce poate nici tu nu îţi dai seama. Nimic nou până aici. Dar ştii exact cum să-ţi controlezi corpul pentru a transmite semnalele corecte?

Citeşte mai jos şi află cât de importante sunt mişcările pe care le faci!

Aşa că o listă de tips-uri care să te ajute să deţii controlul asupra tuturor mesajelor pe care le transmiţi:

1. Gesturile

Ai crede că eşti conştientă de fiecare mişcare pe care o faci? Probabil că nu, dar, chiar dacă eşti, tot nu poţi fi sigură cum sunt acestea interpretate. Potrivit unui sondaj realizat de mine printre colegii de birou am aflat că majoritatea bărbaţilor sunt convinşi că simplul gest de a te juca cu părul dezvăluie unui bărbat că îl placi.

Pentru unele dintre noi poate fi un simplu gest, dar pentru ei are o încărcătură informaţională deosebită. Şi oricât de puţin perceptivi i-am considera, bărbaţii văd astfel de mişcări şi, culmea, sunt extrem de atenţi să le descifreze semnificaţia (mai ales dacă sunt interesaţi de tine).

Într-adevăr, joaca cu şuviţele de păr este un semn de nervozitate şi este bine ştiut că în preajma unei persoane pe care o plăcem avem tendinţa de a deveni fâstâcite. Până şi celei mai sigure pe sine femeie din lume i se întâmplă! Iar reprezentanţii sexului puternic abia aşteaptă o astfel de mutare din partea ta pentru a prelua controlul!

2. Contactul vizual

Atunci când faci cunoştinţă cu cineva este politicos să-i strângi mâna şi să îl priveşti în ochi. Şi chiar dacă nu v-aţi spus decât două-trei vorbe, privire voastre au dezvăluit totul! Felul în care te uiţi în ochii unui bărbat spune exact ceea ce gândeşti despre el. O scurtă grimasă care poate aduce a zâmbet şi luminarea întregului chip îl vor lăsa să creadă că îl consideri fascinant, în timp ce o privire mai lungă de câteva secunde i-ar arăta că eşti cu adevărat interesată.

Cât de mult îţi controlezi privirea depinde numai de tine, dar e bine să ştii ce semnificaţie are contactul vizual. Pentru că sunt mulţi bărbaţi care ar considera o astfel de abordare depăşită. Şi nu puţini se simt intimidaţi. Până la urmă trebuie să te gândeşti dacă îţi doreşti cu adevărat pe cineva care nu face faţă unei priviri provocatoare!

3. Încrucişarea braţelor

Specialiştii de Resurse Umane ne-au învăţat ca la interviuri, întâlniri şi prezentări să nu facem asta niciodată pentru că denotă închiderea în sine. Dar bărbaţii interpretează cu totul altfel astfel de gesturi.

O simplă încrucişare a braţelor poate însemna, în viziunea masculină, un pas înapoi din partea ta. Dar ei cred că este genul de pas care îi cheamă pe ei să insiste în jocul seducţiei. Automat te văd în ipostaza femeii inocente, gingaşe şi puţin vulnerabilă, gata să fie cucerită printr-o iniţiativă fermă. Şi bărbaţii abia aşteaptă să-ţi arate ce mari cuceritori pot fi!

4. Înclinearea corpului

Dacă te înclini în direcţia în care stă el (mai ales dacă sunteţi aşezaţi faţă în faţă la restaurant) l-ar putea face să credă că tot ceea ce-ţi povesteşte este din cale afară de interesant sau amuzant! Gândeşte-te numai cât de important este ca oamenii cărora li te adresezi să-ţi arate interesul faţă de ceea ce spui. Dacă se apeacă deasupra mesei şi îndreaptă spatele iei asta ca pe un semn de apreciere chiar fără să îţi dai seama.

5. Încrucişarea picioarelor

Este un gest în mare parte inconştient (cu excepţia momentelor în care chiar ai amorţit pe scaun), dar dezvăluie multe despre ceea ce simţi pentru el. În orice caz, specialiştii spun că încrucişarea picioarelor denotă anxietate, dar asta nu te avantajează cu nimic. Va crede că felul lui fabulos de a fi te-a emoţionat atât de tare încât vrei să baţi în retragere. Iar dacă piciorul de deasupra este orientat în direcţia în care stă el, atunci va fi sigur că este un semn clar din partea ta că şarmul lui masculin te înnebuneşte.

Pentru că nu prea e bine să îi oferi unui bărbat atâta putere, sfatul meu este să încerci să te controlezi cât mai bine. Nu spune nimeni să adopţi poziţia obligatorie la Casa Regală a Marii Britanii (spatele drept, mâinile împreunate în poală şi picioarele lipite paralel, înclinate puţin sub scaun), dar nici să laşi totul la iveală din prima!

6. Umezirea buzelor

Nu eşti conştinentă când faci asta, nu-i aşa? Totuşi, pentru bărbaţi este cel mai clar şi mai deschis semn că eşti interesată. Şi au mare dreptate, pentru că specialiştii ne-au învăţat că ne umezim buzele când creşte presiunea sângelui în corp, precum în momentele în care te înfierbânţi! Mai mult decât atât, bărbaţii deduc că eşti interesată să te culci cu ei! Şi poate că eşti, dar e bine să încerci să controlezi astfel de gesturi sau s-ar putea să pari uşuratică. Înainte de a face asta evaluează-ţi bine partenerul – este genul de bărbat care apreciază astfel de "mutări"?

Fără să ne dăm seama, ajungem de multe ori să oferim informaţii preţioase despre cât de interesate suntem despre un bărbat. Cum? Prin felul în care îl privim, prin poziţia pe care o adoptăm când e prin preajmă sau prin tonalitatea vocii. Nu crezi? Specialiştii spun că mai mult de jumătate din comunicare este realizată non-verbal. Gândeşte-te bine, totuşi. Îţi doreşti să dezvălui chiar atât de multe? Dacă nu, controlul este cheia! Pregăteşte-te şi exersează! Doar ştii şi tu că… "practice makes perfect", nu-i aşa?feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou