3 sfaturi pentru a sti sa-ti administrezi mai bine esecurile

Single

3 sfaturi pentru a sti sa-ti administrezi mai bine esecurile

“Esecul este o parte din victorie”. Maxima apartine alpinistului Eric Escoffier, disparut in iulie 1998, in timp ce escalada Broad Peak (8 407 metri), in India… “Dupa ce fusese “un monstru a carui forta ii infricosa pe alti alpinisti”, Escoffier este victima, in 1987, unui accident de masina din care a scapat cu paralizie a unei jumatati a corpului. Intr-o atitudine de sfidare, care evoca o inalta stima de sine, el si-a reluat escaladarile in ciuda sechelelor handicapului sau…pana la moartea sa accidentala.” Acesta este exemplul pe care il da psihologul Christophe Andre atunci cand vorbeste despre acceptarea ideii de esec.

In general, nimanui nu-i place esecul. Dar, pentru a te schimba, trebuie sa actionezi, deci sa-ti asumi riscul de a esua. Tot Christophe Andre este cel care spune ca ” nu esecul trebuie acceptat, ci ideea de esec”.

Iata cateva sfaturi pentru a sti sa-ti administrezi mai bine esecurile.

1. Sa nu vezi lucrurile doar in alb-negru

Este una dintre cele mai frecvente probleme la persoanele care se confrunta cu teama de a actiona. Ele nu ajung sa-si imagineze un rezultat intermediar intre triumf si catastrofa. Cum sunt suficient de lucide pentru a vedea ca nu sunt pe calea succesului, anticipeaza catastrofa. Majoritatea timpului trebuie doar sa nuantezi viziunea esecului.

2. Sa-ti amintesti ca toata lumea a esuat, esueaza si va esua

Societatea este adesea ipocrita fata de esecuri: atunci cand celebreaza reusitele, ea uita adesea sa vorbeasca despre ratarile care le preced. De aceea, multe persoane cred ca ceilalti nu esueaza. Dar oamenii care au reusit au inceput in general prin a esua.

3. Sa tragi invataminte din esecuri

Considerati esecurile ca pe niste surse de informatie despre voi insiva, si nu ca dovezi de incapacitate. Daca reusiti sa ajungeti in aceasta stare de spirit, atunci fiecare esec va va apropia de reusita.

De regula, motivele unui esec sunt infinite si pot fi cauzate de orice lucru sau intamplare cu care te confrunti intr-un anume moment al zilei. Fie ca este vorba despre o intalnire ratata, un job pe care nu l-ai primit sau o promovare care a mers catre un alt coleg, sentimentul unei batalii pierdute – un amestec de frustrare, deziluzie si disperare – este acelasi.

Tipsuri

Daca ai dat gres in dragoste… Fa o lista cu toate lucrurile pe care iti place sa le faci: sa te plimbi prin parc, sa dansezi prin casa, sa asculti muzica cu volumul dat la maximum sau sa te duci intr-un parc de distractii. Atunci cand simti ca incepi sa intri in depresie si sa te gandesti la trecut, trage la sorti una dintre activitatile trecute pe lista si fa-o.

Daca ai un esec profesional… Nu trebuie sa depasesti peste noapte esecul suferit, lasa-ti timp sa iti revii. De asemenea, nu trebuie sa te ingropi in rusine, ci discuta despre ceea ce ti s-a intamplat. In acest fel o sa treci mai repede peste problema. Incearca sa intelegi ca, pentru a reusi in viata, trebuie sa mai intampini si esecuri si invata ceva din asta.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou