Relatia de cuplu si copiii. 5 reguli de aur

In doi

Relatia de cuplu si copiii. 5 reguli de aur

Femeia este irascibila din cauza schimbarilor hormonale, barbatul se simte neputiincios, intimitatea partenerilor se reduce, iar bucuria nasterii copilului este partial umbrita de temeri si frustrari.

Relatia de cuplu capata valente noi, rolurile de mama si tata devin mai puternice decat cele asumate anterior, iar atentia si energia au o noua tinta: copilul. Efectele acestor schimbari difera de la cuplu la cuplu si depind de maturitatea partenerilor: unii resimt frustrari si relatia se dezechilibreaza, dar in cazul altora cuplul se sudeaza.

Un studiu facut in Statele Unite, in care 200 de cupluri au fost monitorizate timp de opt ani dupa casatorie, a aratat ca in majoritatea cazurilor nasterea primului copil a fost urmata de probleme de comunicare, critici frecvente intre parteneri, comunicare redusa.

Studiul a aratat ca cel mai mult au de suferit cuplurile care, inainte de nasterea copiilor, organizau iesiri romantice, isi faceau reciproc surprize ce mentineau focul relatiei. Brian Doss, profesor la Texan A&M University si autor al studiului, spune ca unul dintre motivele pentru care apar tensiuni in cuplu dupa nasterea copilului e faptul ca barbatii se implica mai putin in treburile gospodariei fata de cum o faceau in perioada sarcinii.

Ritmul trepidant al vietii, mai ales cand sunt si copii la mijloc, permite tot mai putin timp dedicat relatiei dintre parteneri, mai ales cand petrecerea timpului in doi nu este sustinuta de alte genuri de activitati-sarcini care sa justifice apropierea.

Cand petreci toata ziua experimentand rolul de parinte (responsabil, organizator al programului copiilor) sau cel specific profesiei, este nevoie de efort pentru a reveni la rolul de partener iubitor, grijuliu, interesat de cealalta jumatate.

cuplu


 

Iata cateva reguli de urmat pentru a nu uita ca exista viata de cuplu si pentru mamici si tatici:

1. A deveni mama nu inseamna sa renunti la a mai fi femeie!

2. Sexualitatea si intimitatea cuplului au, in continuare, tot dreptul sa ocupe un loc important alaturi de momentele petrecute cu copiii.

3. Cei mici nu trebuie sa calce niciodata granita intimitatii voastre, ca pereche.

4. Incercati sa recreati momentele in doi si faceti din ele ceva special, mai ales ca au devenit mai rare.

5. Timpul vostru ca sot si sotie conteaza, pentru ca, dupa un timp, puiul va zbura din cuib si veti ramane voi doi, cu preocuparile si dinamica voastra.

Toate cuplurile au probleme, unele mai mici sau mai mari decat altele. Cheia fericirii unei relatii
conjugale dupa aparitia unui copil consta in felul in care reusesc cei doi sa ia anumite decizii.

Odata cu aparitia bebelusului, spun psihologii, apar mai multe probleme si situatii in care cuplul trebuie sa ia hotarari, iar uneori pot aparea diferente si opinii contradictorii.feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou