Ma iubesti?

In doi

Ma iubesti?

Barbatilor le e destul de greu sa-si exprime sentimentele, mai ales cand vine vorba de “te iubesc”. Nu le place sa vorbeasca despre iubire si nu-si vor exprima niciodata sentimentele asa cum facem noi, femeile.

Iubesc si ei si poate uneori chiar mai profund decat noi. Insa, cand va spune "te iubesc", in majoritatea cazurilor, reprezinta un lucru foarte mare. Pentru unii "te iubesc” este echivalent cu "iti incredintez viata mea”, pentru altii reprezinta o promisiune pentru ceva ce va urma.

Nu spun ca te iubesc din diverse motive. Poate nu spun dintr-un teribilism masculin, poate nu se simt suficient de siguri pe sine ca sa poata spune cuvinte atat de importante intr-un mod convingator sau poate ca li se pare penibila ipostaza de a-si exprima in acest fel sentimentele.

Potrivit psihologului Carla Riva, acesta situatie poate fi explicata prin teama barbatilor de a se expune, de a se arata prea tandri. "Este un semn al nesigurantei. In plus, barbatii sunt in majoritate interesati mai degraba sa comunice informatii, decat emotii. Aceasta situatie explica in mare masura nevoia femeilor de a auzi vorbe de dragoste", a declarat Carla Riva.

Cand tu ii spui ca il iubesti, el iti raspunde „si eu”, evitand cele doua cuvinte. Cand tu esti cea care il intrebi daca te iubeste, iti raspunde ca mai are nevoie de timp pentru a fi in masura sa-ti faca si el aceasta declaratie. Atunci, ar trebui sa apreciezi aceasta sinceritate.

Cand se simte nesigur pe relatie sau simte ca te poate pierde, dintr-o data uita ca i se parea penibil sa-ti spuna "te iubesc" si incepe sa-ti faca astfel de declaratii, uneori chiar insistand in rostirea cuvintelor magice "te iubesc". Ce sa intelegem de aici? Ca de fapt nu le e greu sa rosteasca cele doua cuvinte, mai ales cand vor sa obtina ceva?!

Barbatii ar trebui sa intelega ca, aceste cuvinte pe noi ne incarca, ne intaresc, ne dau forta, ne motiveaza si ne sustin. Ar trebui sa inteleaga ca, in fond, sa spui "te iubesc" vine ca o nevoie, nu ca o datorie.

Este important sa cunoastem sensul cuvintelor si sa le folosim corespunzatoar trairilor si gandurilor, altfel putem avea probleme, putem ajunge intr-o stare de nesiguranta si incertitudine in cuplu.

De multe ori te intrebi daca te iubeste… pentru ca nu ti-a spus-o niciodata. Daca nu o spune, macar ar trebui sa te faca sa simti acest lucru. Sa te simti iubita.

Iata cateva moduri in care ti-ar putea arata acest lucru:

Isi face planuri cu tine

Se afiseaza cu tine in public

Vrea sa se implice in viata ta

La nivel subconstient, fiecare dintre noi percepe reactiile celorlalti si le traduce prin semnificatii afective. Asadar, putem spune ca nu avem nevoie de cuvinte pentru a ne da seama ce simte o persoana pentru noi, ne spune psihoterapeutul Alina Milcu. Partenerul poate avea un mod personal de a spune "te iubesc!", iar semnificatiile afective trebuie cautate uneori in comportamentul sau.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou