5 moduri in care iti poti ajuta partenerul depresiv

In doi

5 moduri in care iti poti ajuta partenerul depresiv

Depresia este una dintre cele mai frecvente tulburari psihologice care afecteaza starea de sanatate. Este o boala tratabila care se manifesta prin tristete, izolare, griji, insomnie, lipsa de tonus, tulburari de caracter, schimbari de comportament, oboseala. Depresia este o boala care nu trece de la sine, poate crea doar iluzia ca a disparut, pentru ca apoi sa reapara.

Unul dintre cei mai buni indicatori ai depresiei este scaderea nivelului la care functioneaza partenerul tau. Multe persoane care sufera de depresie gasesc ca este dificil sa se descurce bine la serviciu si acasa. Performantele pe aceste paliere incep sa scada iar acest lucru il observa atat persoana care sufera de depresie cat si cei din jurul ei – la serviciu, colegii iar acasa tu, in calitate de partenera. O persoana depresiva poate avea un apetit sexual scazut. Totodata poate experimenta dorinta de a se “retrage” sau a se “sustrage” de la diferite activitati cotidiene.

De obicei se simte neglijat, neiubit, simte ca incomodeaza sau chiar ajunge sa considere ca partenera doreste sa incheie relatia.

Iata cateva modalitati in care iti poti ajuta partenerul depresiv :

1. Evitarea utilizarii expresiilor de genul: stiu exact prin ce treci” deoarece nu este adevarat. Nimeni nu cunoaste cu adevarat aceste sentimente de completa neajutorare decat daca le-a experimentat. Si chiar si asa, depresia se manifesta in moduri foarte diferite de la un individ la altul. Partenerului nu ii trebuie aratata mila, ci sprijin.

2. Evitarea fortarii partidelor de sex: o mare parte din cei deprimati isi pierd pentru o perioada interesul in sex. Acest lucru nu trebuie considerat o jignire la adresa partenerului si nu trebuie interpretat intr-o maniera atat de personala deoarece nu are nici o legatura cu el, ci este doar un efect al bolii.

3. Evitarea adoptarii unor atitudini negative: partenerul nu trebuie sa se simta neglijat in aceasta perioada. Atentia si dragostea conteaza in continuare si poate ca cel drag are nevoie de ele mai mult ca niciodata, in ciuda faptului ca nu arata vreun semn incurajator.

4. Incurajarea partenerului de a consulta un specialist: tratamentul depresiilor este disponibil tuturor, schemele terapeutice sunt relativ simple, administrarea medicamentelor este foarte comoda pentru pacient si rezultatele sunt vizibile surprinzator de repede.

5. Efectuarea unor activitati impreuna: dans, diverse sporturi.

Sustinerea unui partener depresiv nu este deloc un lucru usor, iar lupta cu depresia nu este tocmai o lupta care se castiga cu usurinta. Este nevoie de multa vointa si putere din partea ta, caci un partener depresiv te poate atrage si pe tine in plasa gandurilor negative. Imbunatatirea relatiei cu partenerul depresiv depinde insa de anumite lucruri: de intelegerea si sprijinul pe care i le arati, de felul in care reusesti sa comunici cu el, de rabdarea de care dispui.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou