5 modalitati pentru responsabilizarea sentimentelor

In doi

5 modalitati pentru responsabilizarea sentimentelor

O relatie de cuplu inseamna mult mai mult, presupune anumite reguli de igiena relationala, inseamna creativitate, comunicare, roluri egale, reciprocitate. Aceste angajamente ni le luam fiecare dintre noi, pentru a da sanse relatiei sa existe si sa se dezvolte.

Responsabilitatile in cadrul unei relatii de cuplu presupun si responsabilitatile fata de propria persoana pe care ni le-am luat cu mult timp inainte de a fi in relatia de cuplu actuala. Nu este suficient sa iubim pe cineva pentru a avea o relatie de cuplu cu o persoana de sex opus.

O relatie de iubire presupune preocupare fata de nevoile celuilalt. Asta nu inseamna a uita de tine, de ceea ce esti si ce doresti. Implica colaborare, dorinta de a putea fi mereu tu, chiar daca uneori cel de langa tine s-ar putea simti lezat.

Daca te iubeste cu siguranta va intelege ce este important pentru tine, te va accepta si iti va intelege nevoile.

De cele mai multe ori celalalt este mai important decat noi, ne simtim vinovati, ne temem si ne simtim rusinati pentru ca facem ceea ce ne dorim si avem nevoie.

Daca ai grija de tine si esti 100% responsabil de sentimentele tale…

1. Ar trebui sa iti spui tie: “Partenerul meu prefera sa ma pedepseasca pe mine decat sa isi asume responsabilitatea pentru sentimentele lui/ei. Indiferent de ce am facut sau nu am facut si lui/ei ii displace, eu nu sunt responsabil pentru felul in care el/ea se comporta in legatura cu asta, si nu am niciun control asupra lui/ei.”

2. Ar trebui sa te imbarbatezi tu pe tine si sa fii constient/a de faptul ca esti o persoana buna care merita dragoste si atentie.

3. Ar trebui sa te indepartezi de energia engativa a partenerului, sa iesi la o plimbare, sa citesti o carte, sa suni un prieten sau sa faci orice altceva te face fericit.

4. Ar trebui sa ai sufletul deschis, sa nu iti judegi partenerul sau sa ii porti pica, astfel incat atunci cand partenerul va trece peste aceste momente tu sa nu fii suparat. Nu iti vei pedepsi partenerul pentru ca a incercat sa te pedepseasca. Trebuie doar sa ii arati ca pedeapsa nu a avut niciun efect si nu o va mai folosi de aici incolo.

5. Ar trebui sa iti imbratisezi sentimentele de suferinta si singuratate cu compasiune, si sa incerci sa iti dovedesti ca nu e cazul sa te simti asa.

Orice relatie de cuplu pentru a creste si evolua are nevoie de implicarea ambilor parteneri, de investire si anumite sacrificii din partea noastra. Iubirea cere de fiecare data sacrificii, iar viata are grija sa ne aduca situatii prin care facem dovada iubirii si implicit a sacrificiului.

Intr-un cuplu, respectiv intr-o relatie sanatoasa de dragoste este nevoie ca ambii parteneri sa se implice activ in relatia de cuplu. Atunci cand implicarea este doar din partea unui partener, relatia incepe sa genereze neimpliniri si frustrari pentru cel implicat.

Gradul de implicare in relatiile adunate de-a lungul timpului ne influenteaza gandirea si comportamentul ulterior. Si influenteaza, fara doar si poate, si reactia pe care o primim de la ceilalti. Imaginea ta si reflectarea ei in ochii celorlalti depinde si de tine, precum si armonia din cuplu.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou