Ce inseamna intimitatea in cuplu?

In doi

Ce inseamna intimitatea in cuplu?

“Intimitatea desemneaza tot ce este cu adevarat profunzime a interiorului fiintei, strafundurile inimii, chiar abisul sufletului sau, altfel spus, secretul si esenta acestuia”. Astfel defineste dr. Gerard Leleu intimitatea.

Intimitate in cuplu

In DEX, definitia pentru intimitate este urmatoarea: “Calitatea a ceea ce este intim; prietenie bazata pe legaturi stranse; profunzime, adancime (a unui sentiment, a unui gand etc.).

Daca privim la cuvantul “intimitate” in engleza – “intimicy”, putem oarecum observa mai usor ce desemneaza el: “In-to-Me-See”. Asadar, a fi intim cu cineva inseamna a fi atat de apropiat de acea persoana, incat putem sa vedem orice coltisor din adancul fiintei ei, iar ea, la randul ei, poate face acelasi lucru cu tine.

A fi intim inseamna a “amesteca” viata noastra cu a altcuiva, iar acesta este un lucru pe care ni-l dorim, pentru ca asa am fost creati sa fim.

intimitate

“Sa fii intim cu cineva” inseamna sa te apropii de ceea ce are el mai profund si mai secret, ceea ce presupune o incredere absoluta si o puternica legatura. “Partile intime” sunt acele parti din trupul nostru care ne privesc numai pe noi insine…

Astfel, am putea defini intimitatea amoroasa ca o relatie privilegiata pe care o stabilesc intre ele doua fiinte, relatie a carei caracteristica este de a fi foarte stransa si foarte profunda atat in plan corporal, cat si in planul constiintei si al carei rezultat consta in a realiza o legatura stransa intre parteneri.feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou