3 crize ale cuplului

In doi

3 crize ale cuplului

Orice relatie trece prin crize. Depasirea lor este evolutie si dezvoltare, impotmolirea in ele este stagnare si depresie prelungita.

Chiar si cele mai stabile cupluri au momentele lor de criza, asa numitele “pase proaste” si asta pentru ca dupa un timp avem tendinta sa credem ca partenerii ni se cuvin, ca odata ce sunt langa noi, nu mai trebuie sa facem nimic, ca “treaba” noastra s-a incheiat si ne canalizam energia spre alte domenii “importante” din viata noastra.Uitam de cel de langa noi, ne “lenevim” si surprinzator niciodata nu uitam sa cerem, dar uitam sa mai daruim celuilalt de langa noi. Alteori ambii parteneri, fals securizati de relatia creata, uita de acel “noi” si se concentreaza asupra carierei si a altor aspecte. Cu trecerea timpului, ei se trezesc ca doi “straini” impartind acelasi pat…

Iata 3 dintre cele mai frecvente crize care apar intr-o relatie de cuplu.

1. Criza financiara

Cine gestioneaza banii? Pe perioada de criza, si nu numai, banii ar trebui gestionati de acela dintre voi care stie sa spuna si NU in fata tentatiei. O varianta pentru gestionarea bugetului cuplului este varianta adoptata cu succes in tarile occidentale gen Franta, Italia sau Germania: bugete separate. Ideea e ca fiecare sa isi puna partea lui pentru cheltuielile curente, rate etc, urmand ca restul de bani sa il gestioneze fiecare dupa mintea lui. Asta e mai putin aplicabil in cazul cuplurilor cu copii pentru ca greu vei vedea barbati care sa cumpere scutece din proprie initiativa sau sa se intereseze de hainite pentru bebe.

Puteti la fel de bine sa puneti intreg bugetul cuplului intr-o cutie comuna din care sa ia fiecare la nevoie, cu singura conditie de a nota suma pe care a luat-o si scopul, respectiv cheltuielile facute. Ideea caietului de cheltuieli este foarte potrivita in orice perioada pentru ca va ofera o imagine clara a cheltuielilor facute, astfel ca vedeti pe ce se duc banii si unde puteti face economii.

2. Criza dorintelor sexuale

Un cuplu din trei se confrunta cu probleme sexuale, cel putin odata in cursul mariajului, datorita stresului si preocuparilor legate de serviciu. Date alarmante prezentate de ultimele studii arata faptul ca in cadrul casatoriei cuplurile au raporturi sexuale din ce in ce mai rar.

Un studiu occidental recent arata faptul ca in medie cuplurile din Europa de vest au aproximativ 200 de raporturi anual care ajung la 64 in cel de-al patrulea an de casatorie si chiar la 10 raporturi in al saptelea an, practic un declin puternic al dorintei sexuale.

3. Criza luptei pentru putere

Prezenta competitiei in cuplu poate arata o apropiere intre voi doi, iar derularea ei va testeaza si va intareste relatia. Mai mult, competitia va poate ajuta pe fiecare dintre voi sa va dezvoltati.

Daca o lasati “de capul ei”, competitia in cuplu poate ajunge insa sa va zdruncine relatia din temelie, riscand chiar si sa va separati intr-un mod ostil si cu consecinte pe termen lung.

Parintii, rudele, prietenii, colegii, copiii contribuie intotdeauna la accentuarea competitiei, in orice relatie. De aceea este de preferat sa eviti discutiile cu persoanele foarte apropiate, in cazul in care simti o anumita frustrare legata de relatia de cuplu. Persoanele apropiate tind sa fie partinitoare si iti pot stimula chiar ele spiritul competitiv.feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou