10 invataturi despre iubirea neconditionata

In doi

10 invataturi despre iubirea neconditionata

Crezi in iubirea neconditionata? O perspectiva sanatoasa cand vine vorba de iubire, este cea a unei iubiri libere, neconstranse, neconditionate, asupra careia controlul iti apartine tie!

Din punct de vedere al avantajelor, acestea tind foarte sus, cat priveste dezavantajele, acestea includ efortul, timpul, disponibilitatea ta de a practica un stil de viata rational, asumare…

Pentru a iubi neconditionat, trebuie sa cautam in interiorul nostru cheia spre acest mecanism complex fara de care lumea nu ar putea exista. Este iubire fara atasamente, fara asteptari, fara judecati. Sub toate formele ei, iubirea da nastere unor senzatii si trairi umane neexperimentate prin intermediul altor sentimente pe care fiinta umana in ansamblul si complexitatea ei le poate experimenta.

1. Invata sa nu-l mai schimbi pe omul de langa tine

Sa-l accepti asa cum este. Sa-l intelegi, sa constati neutru diferentele de gusturi si comportamente dintre tine si el dar sa nu incerci sa-l schimbi. Cel mult sa-i sugerezi, daca esti intrebata, anumite variante, mai constructive pentru cuplu. Dar doar daca vrea el.

2. Invata sa-i accepti obiceiurile de viata, programul, ocupatiile, prietenii, habitudinile, aspiratiile.

3. Invata sa te bucuri, de dragul lui, de realizarile lui

Sa-i sustii sperantele si viziunile, sa-i alini esecurile, sa-i intelegi amanarile, ezitarile si retractarile. Sa-i ierti lasitatile si lipsa de coerenta, sa-i sustii expansivitatile, sa-i crezi promisiunile.

4. Invata sa uiti tot ce ai invatat de la cei care nu stiu cum e sa iubeasca fara conditii, si ti-au transmis sistemele lor, parerile lor, fricile, durerile, suferintele, tiparele lor.

5. Invata sa poti vedea sufletul celuilalt, dincolo de reactiile mintii lui, de atributele mai putin placute ale personalitatii lui.

6. Invata sa stai in tacere, fara sa ceri, fara sa astepti nimic, doar sa te bucuri ca esti acolo, ca impartasesti, ca Dumnezeu te binecuvanteaza cu acea prezenta, cu acea intalnire in viata ta, cu acel dar.

7. Invata sa nu astepti nimic ca recompensa, ca si cum ti s-ar cuveni pentru ceea ce simti, pentru ceea ce faci, pentru ceea ce esti.

8. Invata sa te bucuri de nemurirea sentimentului tau de iubire, fiindca stii ca este adevarata bogatie a sufletului tau.

9. Invata sa traiesti starea de iubire, starea in care radiezi, emiti iubire asa cum o sursa de lumina emite raze.

10. Invata sa constientizezi ca iubirea e totul, e mai presus de orice alt sentiment, oricat de puternic si de dominant ti s-ar parea acel sentiment.

Multi dintre noi spunem ca simtim iubire pentru alta persoana, dar cati putem spune ca aceasta iubire este neconditionata?feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou