Salveaza carnivorele din Romania!

Drumul spre centru

Salveaza carnivorele din Romania!

Carnivore Awareness Month este o campanie de avertizare, sensibilizare si constientizare a populatiei fata de problemele cu care se confrunta unele animale carnivore de la noi din tara, precum: rasul, lupul, ursul, dihorul patat si pisica salbatica.

Campania este organizata de catre Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca si Gradina Zoologica Turda si face parte din cadrul “Carnivores Campaign” organizata la nivel european de catre European Association of Zoos and Aquariums (EAZA).

Campania se va desfasura in luna aprilie in 2 orase din judetul Cluj, respectiv Cluj-Napoca si Turda. Grupurile tinta sunt: prescolari (gradinite), elevi clasle 1-12 si studenti.

Campania va fi impartita in patru saptamani, primele 3 au ca si protagonisti cate un carnivor( de exemplu Saptamana Ursului, Saptamana Rasului), ultima saptamana reunind mai mult carnivore intr-un singur grup si anume Carnivore Mici.

In fiecare saptamana se vor desfasura diverse activitati tematice relationate cu animalul carnivor al acelei saptamani, cum ar fi:

• Face-painting tematic la copiii de la gradinite si prezentarea unor informatii audio-video si grafice despre animalul saptamanii (voluntari in campanie: studenti biologi si
psihologi, nivel licenta, master si doctorat), toate avand ca scop cunoasterea diversitatii carnivorelor si impactul oamenilor asupra acestora.
• Concurs de pictura cu tematica intre scolile din oras – cele mai bune 5-10 picturi din fiecare oras vor fi expuse in viitoarea cladire complexa de la ZOO Turda.
• Expozitie permanenta de postere tematice (comportamentul si ecologia carnivorelor, curiozitati stiintifice, conservare etc.)
• Seminarii cu invitati pe tematici legate de biologia, ecologia si conservarea carnivorelor.

Punctul culminant al fiecarei saptamani va fi o mini-conferinta cu invitati nationali si internationali precum: Directorul FGZAR (Federatia Gradinilor Zoologice si Acvariilor din Romania), diversi profesori universitari si cercetatori din Romania, specialisti din EAZA, Shaun Ellis (the wolf man), un cioban autentic, un vanator, etc. Conferintele se vor desfasura pe rand la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Facultatea de Biologie si Geologie si Facultatea de Medicina Veterinara.

Pentru mai multe informatii accesati http://www.lunacarnivorelor.wordpress.com/  si http://www.carnivorecampaign.eu/feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou